»

Lizard Tree vzmeti

MODTHEBOX - Gotovo vas zanima kaj bi počele vzmeti na računalniško usmerjeni strani. Lizard Tree Chameleon ATX P4 vzmeti imajo namreč čisto drugačno nalogo kot na primer avtomobilske vzmeti. Njihovo poslanstvo je, da skrbijo za urejenost ohišja, saj z njimi skupaj povežemo napajalne kable. To je zelo preprosta izanjdba, ki je za dober pretok zraka zelo pomembna, poleg tega pa stane "le" 11 dolarjev. Na žalost jih še ni v Sloveniji, lahko pa vzamete tole novico kot dobro idejo in si naredite kaj podobnega sami.

4 komentarji

Raziskava o vplivu spama na otroke

CNN.com - Hja, tudi nam odraslim, ne samo otrokom gre nezaželena pošta več kot na živce. Dobro, saj jo praviloma ignoriramo, ampak ali so tega zmožni tudi otroci? Kako vplivajo reklame za Viagro, spolno deviantne pripomočke, orožje, pranje denarja in bogsigavedi česa še vse na otroke iz starostne skupine od 8 do 18 let, je ugotavljal izdelovalec varovalnih rešitev v internetu Symantec. Ugotovili so, da se kar 80% otrok ob pregledovanju takšne pošte počuti nelagodno. Priporočam tudi ogled sekcije z nasveti staršem, kako se soočati s to problematiko. Povzetek je tudi na CNN.

14 komentarjev

Ameriški filmarji resno zoper pirate, Slovenija bolj mlačno

Delo - V letu dni ima ameriška filmska industrija, sodeč po raziskavi Ameriškega filmskega združenja ( MPAA) skupaj s podružnico v tujini, več kot 3 milijarde dolarjev izgube prihodkov zaradi filmskih piratov. V to vsoto pa ni (!) všeta škoda, ki jo pirati povzročajo na račun interneta in širokopasovnih povezav. Posebej želijo opozoriti, da je zasebno snemanje filmov s kamero v kinodvorani (marsikomu znano že po oznaki nelegalne filmske datoteke) prepovedano in kaznivo dejanje. Deskarji naj bi dnevno iz spleta pretočili do 600 tisoč nelegalnih filmskih datotek. Jim Gianopulus, direktor 20th Century Foxa je piratstvo označil kot glavni problem filmske industrije in hkrati oznanil izid nekakšnega 72-sekundnega filmskega uvodnika, ki bo gledalcu predstavil slabosti in posledice uporabe nelegalne filmske vsebine. Bodo ljudje na filmsko predstavo potemtakem še bolj zamujali?

V Sloveniji država, distribucijska podjetja, videoteke in ostali vpleteni bolj ali manj spijo na lovorikah. Problem se...

20 komentarjev

Država spet podcenjuje Arnes?

Finance - Arnes, javni zavod, ki skrbi za omreženost celotne akadamske sfere skupaj z izobražujočo se slovensko populacijo, je bil le delno uslišan pri obsegu finančnih sredstev, ki jih bo prejel od ustanovitelja, t.j. države, za delovanje in razvoj. Namesto 1,76 je naša vlada potrdila 1,08 milijarde tolarjev za Arnes, kjer zaradi pomanjkanja denarja napovedujejo težave pri povezavi s tujino.

Pravzaprav izdatke, izključujoč stroške mednarodne povezave, ocenjujejo za minimalne, kamen spotike pa je zagotovo v visoki ceni infrastrukture, kot posledice neliberaliziranega slovenskega teletrga. Cene za zakupljene telekomunikacijske vode v Sloveniji naj bi tako bile tudi do 100-krat višje kot v tujini. Vode Arnesu zagotavlja Telekom Slovenije, saj ostala podjetja bojda tega še ne morejo ponuditi (ponudbo vodov so namreč dolžna ponuditi kot posebno podjetje). Evropa Arnesu za izobraževalno delo in razvoju hitrejšega interneta, interneta druge generacije, namenja 200 milijonov tolarjev. Izvorna...

12 komentarjev

Corel se prodaja

Monitor - Ustvarjalci zelo znanega grafičnega orodja Corel Draw bodo kmalu imeli novega lastnika. Podjetje Vector Capital naj bi za slabih 100 milijonov dolarjev odkupilo snovalce grafičnega programja. Poznavalci sicer predvidevajo sorazmerno majhen prevzemni znesek glede na uveljavljeno Corelovo blagovno znamko in kapitalsko vrednost družbe (Corel naj bi namreč imel že okoli 73 milijonov dolarjev čiste gotovine, da o obsegu ostalih sredtev niti ne govorimo). Posel bodo sklenili z 1,05 dolarja na delnico, kar je povrhu vsega še manj od načrtovane najnižje meje za prevzem. Sicer so pri Vector Capitalu že marca letos odkupili delnice v vrednosti 23 milijonov dolarjev delnic od Microsofta. Kljub slovesu je Corel v preteklih mesecih posloval slabo, vodstvo podjetja pa je presodilo, da potrebujejo nov veter v kapitalskih jadrih. Ali so razmišljali tudi o plovbi obstoječega vodstva iz podjetja, pa zaenkrat še ne moremo govoriti. Izvorna novica in Corelovo sporočilo za javnost.

3 komentarji