»

AM2 vs. s939

AnandTech - Na spletni strani AnandTech so objavili test, ki primerja aktualno platformo s939, s prihajajočo AM2 platformo. Testirali so Athlon 64 X2 procesorja z enakima frekvencama, tisti s Socket 939 podnožjem je bil nameščen v Asusovo matično ploščo A8N32-SLI, medtem ko je procesor s podnožjem AM2 ležal na neimenovani AM2 plošči, z nVidiinim MCP55 veznim naborom. Prvi je podpiral DDR400 drugi pa DDR2-800 pomnilnik, ostale specifikacije testnih sistemov najdete tukaj.

Kako se je odrezal AM2? Kljub hitrejšemu DDR2-800 pomnilniku bistvenejšega napredka glede na s939 platformo ni. Ob pogledu na rezultate se poraja vprašanje, zakaj sploh hoče AMD predstavit novo platformo, še posebej če držijo govorice o AM3 in DDR3 podpori v letu 2007.

34 komentarjev

Nove poslovne povezave pri LCD TVjih

Reuters - Po Sharpu (glej povezave spodaj) sta se za večje proizvodne "plahte", t.i. 8 generacije LCD TV zaslonov, odločila tudi Samsung in Sony. V razširitev proizvodnje bosta investirala novi 2 milijardi zelencev, v skupno podjetje S-LCD Corp. Nova linija v obstoječi tovarni v Tangjeong bo postala operativna jeseni naslednje leto, kar je skoraj eno leto za Sharpom.

Pred tem sta se združila Tajvanska konkurenta. V petek je namreč Acer (oz. njegova veja: Au optronics) naznanil, da bo kupil Quanta Display Ltd. S tem bodo postali tretji največji proizvajalec LCD zaslonov, za omenjenim Samsung-Sonyem in LG-Philipsom. Quanta je že do sedaj izdelovala LCD zaslone za Acer, poleg tega tudi za Sanyo (s katerim so še pred dvema tednoma napovedovali skupen razvoj in proizvodnjo LCD zaslonov), kot tudi za Philips in Toshibo.

Zanimivo pri tem je, da Quanta sestavlja določene modele Sony-evih (kot tudi Applovih, Toshibinih in ostalih) prenosnikov. Pred lanskim oktobrom jih je za Sony sestavljal...

4 komentarji

Spletne urice: Testiranje spletnih aplikacij

Slo-Tech - V sredo 12. aprila vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice kjer bo Sebstajn Trepča predaval o tem kako poteka Testiranje spletnih aplikacij.

UnitTesti so vsekakor zelo uporabni, vendar jih ne moremo vedno uporabiti za spletne aplikacije. V zadnjem času vedno več orodij izvaja teste kar preko HTTP protokola, torej imajo vgrajen spletni brskalnik, s katerim testirajo vašo aplikacijo na najvišjem nivoju. Na predavanju bo predstavljeno nekaj takih orodij in njihova uporaba.

Sebastjan Trepča je spletni programer in navdušen uporabnik Pythona.

7 komentarjev

Internet brez internetne povezave

Slashdot - Če ste se kdaj smejali tistim, ki so vam z modro zgoščenko našega najljubšega ponudnika internetnih storitev v roki zatrjevali, da so dobili internet na CD-ju, so se časi sedaj spremenili, tako da bi ti navsezadnje še utegnili imeti prav! Na NetWorkLoad lahko beremo o novi pogruntavščini z imenom Webaroo, ki bo omogočala prav to. Brskanje po internetu brez internetne povezave torej.

Brad Husick, soustanovitelj projekta, pojasnjuje, da je seveda nemogoče spraviti ves internet, katerega velikost ocenjuje v rang petabajta, na lokalni računalnik. Nasprotno, uporabnikom ponujajo web packe, ki vsebujejo najpopularnejše spletne strani (približno 10.000 na paket) različnih tematik in jih lahko v času povezave pretočijo na svoj računalnik, ogledujejo pa praktično kjerkoli. Koncept temelji na oceni, da povprečen uporabnik obiskuje sorazmerno malo število različnih strani in internetu, pri iskanju pa tako ali tako pogleda zgolj prvi nekaj zadetkov, dodaja Husick.

Ideja zveni zanimivo,...

27 komentarjev

AMD-jeva širitev v Dresdnu

X-Bit Labs - Predstavnik AMD-jeve dresdenske podružnice je v zadnjem intervjuju povedal, da razmišljajo o širitvi in investiranju v nove tovarne v Dresdnu. Deppe je za Sächsische Zeitung dejal, da resno razmišljajo o 4,7 milijarde evrov težkem vložku v tretjo dresdensko tovarno, ki bi jo lahko zgradili do leta 2008, s čimer bi Dresden poleg trenutnih 2800 delovnih mest pridobil še kar nekaj novih. Prav tako bodo posodobili obstoječi Fab 30 in 36. Dokončna odločitev, ali bo do gradnje res prišlo, bo znana poleti. Več o tem.

3 komentarji

Odslej mobilniki na letalih dovoljeni

The Register - Po poročanju The Registerja bo Air France naslednji letalskih ponudnikov, ki bo umaknil prepoved uporabe mobilnih telefonov med letom. Trenutno nas namreč stevardese in stevardi prijazno opozorijo, da lahko uporaba tovrstnih pripomočkov zmede letalske instrumente in ogrozi let, zato da naj jih izklopimo. Od marca 2007 bo na novih Airbusih A318 dovoljeno in možno uporabljati mobilnike za pošiljanje SMS-ov in uporabo podatkovnih aplikacij; klicanje ostaja prepovedano. Poskusna doba bo trajala do septembra, ko bodo zbrali uporabniške izkušnje in ocenili, ali se servis izplača. Koliko in če boste za ta luksuz odšteli, še ni znano.

15 komentarjev