»

Antec TrueControl 550 W

Tweak Town - Danes je potreba po vse močnejših napajalnikih vse večja, kajti komponente potrebujejo vse več elektrike. Veliko si lahko preberete v nedavno napisanem morphlingovem testu. Tokrat so na Tweak Town postavili na test Antecov 550 W napajalnik, ki se od ostalih razlikuje po tem, da ima priloženo 5,25" enoto, ki jo vtaknemo v režo, kjer imamo le-te. Ta enota nadzoruje napajalnik. Enoto so priporočili vsem, ki želite močan napajalnik, ki bo obenem zelo kvaliteten. Na testu so mu prisodili celih 9,5 točk od 10 možnih. Več o tem.

13 komentarjev

Nov SETI klient

SETI@Home - Da ne bomo poročali samo o F@H, izšla je tudi nova različica klienta za Seti@Home, natančneje verzija 3.08 in to ne samo v obliki Windows ohranjevalnika zaslona (prej v3.07), ki je, milo rečeno, počasen, temveč tudi v obliki tekstovnega klienta (prej 3.03), ki je precej hitrejši. Nova verzija vključuje varnostne popravke, odpravljen pa je tudi problem "buffer overrun". Več o popravku tukaj, novo verzijo pa lahko dobite tukaj.

Velja omeniti še, da je naša SETI skupinica na 124. mestu izmed 62.538 klubov širom sveta. Lahko smo ponosni.

11 komentarjev

Seagate Baracuda Serial ATA

X-Bit Labs - V predvčerajšnji novici sem pisal o Maxtorjevem trdem disku, ki med prvimi podpira Serial ATA. Kot vsi veste, ima Serial ATA ožje kable. Seveda se razlikuje tudi po hitrejšem prenosu, ki ima zgornjo mejo pri 150 MB/S. Seveda zaradi majhnosti ne omejuje pretoka zraka, kar je spet ena dobra lastnost.

Tokrat so si na X-Bit Labs pobliže ogledali Seagateov model, ki pravtako podpira Serial ATA in spisali obsežen, kar 17 strani dolg test. Preden so sploh začeli testirati pa so se vprašali, če je SATA sploh hitrejši v praksi kot ATA133. Testirali so z različnimi SATA krmilniki, vendar je na nekaj testih kar nekaj razlike med njimi po hitrosti pisanja ter branja. Tu je še posebaj izstopal model podjetja Silicon Image...

4 komentarji

StarOffice 6.1 Beta 1

PC Linux Online - Sun je izdal prvo beta različico naslednje izdaje svoje pisarniške zbirke -- StarOffice 6.1 Beta 1. Prinaša izboljšano dostopnost, Software Development Kit (SDK) za razvoj aplikacij, StarOffice Configuration Manager za lažje spreminjanje nastavitev, izboljšano podporo azijskim jezikom, izvoz v obliki PDF, podporo napravam PDA, snemalnik makrov ... StarOffice je zbirka pisarniških programov grajenih na izvorni kodi projekta OpenOffice.org; vsebuje nekatere komercialne dodatke, ni povsem zastonj in ni na voljo v slovenščini. Preberite podrobnosti in namestite StarOffice 6.1 Beta 1.

1 komentar

Seagate Baracuda ATA V

Hardware Zone - Zanimanje za SATA očitno narašča in temu primerno je na trgu vedno več diskov s podporo temu novem standardu. Seagate Barracuda ATA V Plus je odlični predstavnik prvih SATA diskov, ki so primerni za masovno prodajo. Kljub temu, da so to eni izmed prvih, premorejo večje hitrosti kot ATA133 diski. Tako kot ostali diski tega tipa ima tudi ta 8 MB predpomnilnika in plošče, ki se vrtijo pri 7200 obratih v minuti. Kapaciteta, ki jo premore, pa je 120 GB, kar bi moralo zadoščati skoraj vsakomur.

4 komentarji

Windows za AMD x86-64 procesorje

X-Bit Labs -

Microsoft je danes uradno potrdil, da razvijajo posebni različici Windows XP in 2003 Server operacijskih sistemov, ki bosta prirejeni za AMD-jeve 64-bitne procesorje, tako da bosta izkoriščali vse prednosti, ki jih bo prinesla 64-bitna obdelava podatkov. Prav tako je Microsoft samovšečno izjavil, da sedaj AMD lahko pričakuje povečano prodajo dotičnih procesorjev, zakaj ljudje naj bi sedaj dobili garancijo, da bo obstajalo tudi programje zanje.

Prve beta inačice pričakujemo sredi letošnjega leta (junij?), poudariti pa velja, da bodo imele nove različice Windows tudi sposobnost poganjanja 'starih' 32-bitnih programov, tako da bodo delovali tudi vsi sedanji programi. Končnega datuma, kdaj bodo Windows na voljo še ni, Microsoft je le objavil, da bodo v zadnjem četrtletju izdali dokumentacijo in orodja za razvoj programov s podporo 64-bitnim Windows. Več o tem.

16 komentarjev