»

nVidia NV31 in NV34

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Vsi se veselijo, ko v roke dobijo GeForca FX in seveda ga morajo še v istem zamahu, ko ga potegnejo iz škatle, tudi vreči v prazen AGP in v istem trenutku z drugo roko prižgati računalnik in ga ... da, testirati. Tako sedaj testi teh kartic rastejo kot gobe po dežju in seveda mora tudi Bjorn3D, ki se kiti z naslovom "Vaš vir za novice nVidie", pristaviti svojo skledico.

Tako so testom podvrgli GeForce FX 5600 Ultra (NV31) in GeForce FX 5200 Ultra (NV34). Naj omenim še eno čudno lastnost tega testa: vsako kartico so testirali na drugi mašini. Zakaj, ne vem, morda pa kje kaj piše. Kartica...

28 komentarjev

KT400A je tu!

Tech Report - Dočakali smo, dame in gospodje, konkurenta nForceu2, naslednika KT400 -- KT400A. Dasiravno je VIA to čipovje za AMD procesorje napovedovala že nekaj časa, ga celo že dobavila nekaterim izdelovalcem osnovnih plošč, smo morali na njegovo uradno splavitev in spisek specifikacij počakati do danes. Vedno eksluzivne spletne strani so pohitele s svojimi strokovnimi članki o tem čipovju, tako da vam je danes v branje dano kar nekaj čtiva.

7 komentarjev

Gigabyteova hči

Digit Life - Gigabyte se je odločil ustanoviti nov pododdelek za proizvodnjo grafičnih kartic poimenovan JingXing. V bližnji prihodnjosti naj bi ta oddelek skrbel za izdajanje grafičnih kartic na R350 in RV280 grafičnih procesorjih. JingXing bo tako deloval ločeno od Gigabytea, ki se bo odslej posvečal predvsem high-end rešitvam. Prva blagovna znamka, ki jo bo JingXing uporabljal, bo GigaXCube. Obetajo se nam torej naslednje dobrote:
  • dve različici Radeona 9800 Pro s 128 in z 256 MB DDR pomnilnika,
  • štiri različice Radeona 9600: ena s 64 in tri s 128 MB DDR pomnilnika, od teh Pro in VIVO verziji,
  • tri Radeon 9200 (ATX) različice: s 64 in 128 MB DDR pomnilnika, na voljo tudi VIVO verzija in
  • dve verziji Radeona 9200 Pro -- s 64 in 128 MB DDR pomnilnika.
Radeoni 9800 Pro so nam obljubljeni še ta mesec, medtem ko bodo ostali dostopni prihodnji. O cenah še ni podatkov. Izvirna novica.

2 komentarja

Dobra ZlobnaKoda™ s Kitajske: Deloder

F-Secure - Deloder je spletni črv, ki v omrežju išče ostale računalnike in se nanje poskuša vtihotapiti skozi vrata 445, ki so sicer v uporabi za Microsoft SMB\TCP/IP. Ako mu to uspe, se prekopira v več map (INST.EXE), v register pa doda ključ, ki skrbi za NemotenoDelovanje™ črva ob vsakem zagonu. Istočasno požene še datoteko DVLDR32.EXE (še ena kopija), namesti VNC strežnik in odpre zadnja vrata (irc), ob naslednjem zagonu pa prične z delovanjem: poišče druge omrežene sisteme, se poskuša razširiti... Ko mu to uspe, sčasoma onemogoči skupno rabo preko omrežja. Klik!

Tu pa nastopi evolucijska teorija -- pokaže se dobra stran črva. V računalnik namreč ne 'vdre', ampak vstopi z uporabo enega od 50 slabih gesel, ki jih neuki administratorji dokaj radi uporabljajo. Seznam je moč najti na F-Secure, vključuje pa vse najpogostejše cvetke: prazna gesla, 'Administrator', '007', 'server' (i, to je še posebej pogosto v naših šolah, kajneda?). Če rečemo, da taka računala predstavljajo tisti najšibkejši in...

2 komentarja

24. april: Visual Studio 2003, Windows Server 2003, SQL Server pri 64 bitih

Vnunet - Microsoft je pred časom najavil, da je 'Everett', kodno ime naslednika Visual Studio .neta, končno dobilo uradno ime: Visual Studio 2003. Zgodnja verzija je že nekaj časa na voljo MSDN naročnikom, 24. aprila pa bo uradni pričetek razpečevanja kupcem.

To se bo zgodilo vzporedno z družino strežniških izdelkov Windows Server 2003 (bivši .net Server Family) in 64-bitne različice SQL strežnika. Poseben poudarek bo seveda na lažjem razvoju in povezljivosti spletnih storitev (web services), pes pa seveda taco moli še dlje -- .net. Klik!

Podrobnosti o naslednji verziji razvojnega okolja, 'Whidbey', ostajajo za zaprtimi vrati NDA papirčkov. Jo pa imamo ugledati vzporedno z naslednikom SQL strežnika, kar zna predstaviti zanimiv premik paradigme programiranja (seveda, če bo stvar sprejeta). No, ako nasledniku Windowsev uspe z WinFSom...

Da, prihodnost bo zanimiva. Microsoft Dont. Ups, dot net.

0 komentarjev