»

IceManovi Voodoo gonilniki

Jaz - No, IceMana večina forumašev pozna kot zavzetega (in včasih nadležnega ) 3DFXaša, da pa tipo nima samo velikih ust, temveč nekaj celo zna, pa je dokazal s svojo stranjo, na kateri vsem ponuja prirejene gonilnike za Voodoo kartice. V bistvu nekaj podobnega znanim Omega gonilnikom, s tem, da Ice (in večina uporabnikov, sodeč po tej debati v Forumu) zagotavlja, da so njegovi boljši. Če ste še vedno uporabnik kakšne novejše Voodoo kartice (3/4/5), si stran le oglejte in preizkusite gonilnike. Pohvalno!

38 komentarjev

Končno...

več strani - No, lepo je videti, da Creative ne počiva. Po nekaj letih gospodovanja s svojim EMU10K zvočnim čipom in SB Live! družino kartic, sedaj pripravljajo nove produkte. Sredi prihajajočega poletja nas bodo tako razveselili z EMU10K2 zvočnim čipom, na katerem bo zasnovana nova družina zvočnih kartic. Novi čip bo, poleg precej večje moči in podpore novim efektom, prinesel naslednje zadeve:
  • Dual FireWire podpora: nove kartice bodo imele vdelan FireWire kontroler,
  • Podpora Secure Content tehnologiji (d0h ),
  • 6 kanalski digitalni in analogni izhod (podpora Dolby Digitalu),
  • PlayCenter2 bo podpiral kodiranje do 320kbps ter 9x pospešitev
Nova družina zvočnih kartic se bo imenovala Sound Blaster Audigy, na začetku pa bomo videli naslednje modele:
  • SB Audigy X-Gamer: Kartica namenjena igričarjem, ki bo zamenjala trenutnega X-Gamerja. Priporočena cena $99.
  • Sound Blaster Audigy MP3+: V bistvu enaka zadeva, kot prejšnji MP3+, torej kartica namenjena poslušanju digitalne glasbe. $99.
  • Sound Blaster Audigy...

5 komentarjev

SISova P4 čipovja

X-Bit Labs - Za ATIjem in ALijem je licenco za izdelavo P4 čipovij dobil še SiS. Tajvančki, pridni kot so, so že najavili dve čipovji za Pentiume4. Prvo se bo imenovalo SiS645, šlo bo pa za precej navadno DDR čipovje, ki bo podpiralo PC1600/2100 DDR DRAM. Prvi primerki se bodo pojavili avgusta-septembra, masovna proizvodnja pa se bo začela zgodaj 2002. Drugo čipovje se bo imenovalo SiS650, šlo bo pa za integrirano P4 čipovje z na novo razvitim grafičnim jedrom. Videli ga bomo enkrat sredi leta 2002.

0 komentarjev

Kyro II kmalu!!

Riva Station - Fantje pri STMicru so se dejansko podvizali z delom in tako so že jasne specifikacije njihovega paradnega konja, ki naj bi izšel v naslednjih parih mesecih. Kyro II bo v bistvu navadni Kyro z navito uro, še vedno pa NE BO imel T&L enote.
Proces izdelave so premaknili na 0.18 mikrona, kar jim je omogočilo, da so frekvenco čipa/rama iz zares skromnih 115/115 spravili na 175/175. Pri Kyru sta pač frekvenca čipa in rama sinhronizirani, tako da navijanje te kartice ni ravno idealno, saj če odpove čip, RAM bi pa rad še gonil svojo naprej, enostavno ne gre! Količina pomnilnika bo ostala ista, torej 64 MB SDRAM.
Najboljše pa za konec! Namreč, prvi ki je napovedal kartico s Kyro II čipom je Hercules! Yep, you heard right! Ime se glasi: Hercules 3D Prophet 4500 64MB. To, da se je za Kyrota II odločil tudi Hercules (oziroma Guillemot), priča da ne gre za zajebantski produkt, ker dejansko se je o Kyru govorilo veliko in je kljub zares nizki uri delovanja pokazal kar precej. Iz vsega tega...

2 komentarja

Opis WinXP in OfficeXP

Jaz - No, da ne bomo vedno prebirali tuje ekskluzivne opise raznih novitet, si lahko na tem naslovu preberete zelo temeljit in obširen opis novih WinXP in OfficeXP v slovenščini. Seveda ne gre za definitiven opis, saj je zasnovan na testnih različicah, toda moram priznati, da se je avtor zelo potrudil in poskrbel za obilje informacij. Priporočam ogled!

1 komentar

P4 in GF3 nekompatibilna

Jaz - Sodeč po Reactor Criticalu in nekaterih drugih straneh, imajo uporabniki Pentium4 sistemov veliko težav z GeForce3 karticami. Sistem naj bi bil zelo nestabilen, nezmožen opraviti kakršenkoli dinamičen test. Glede na to, da je Nvidia še pred par dnevi zatrjevala, da so GF3 gonilniki optimizirani za P4 in SSE2 lahko samo zaključimo, da je problem hardversko v sami kartici. Tako smo po Voodooju5, ki fizično ni bil kompatibilen s P4 ploščami dobili še eno, za P4, problematično kartico. Thnx, Boris!

1 komentar

20% povišanje telefonskih stroškov

Jaz - Tilen mi je posredoval zanimivo povezavo, v kateri piše, da bomo kaj kmalu deležni prekleto opaznega povišanja cene telefonskih impulzov in naročnine. Tako naj bi 1. aprila impulze podražili za 9.5% (na 4.01 SIT), naročnino pa za 7.2% (na 1173.05 SIT), 1. junija pa naj bi nas čakala nova podražitev, in sicer za 9.6% (na 4.39 SIT) za impulze in 7.3% (na 1258,68 SIT) za naročnino. Tem cenam prištejte še DDV in pridete do zanimive ugotovitve, da se bo delo na internetu in na splošno telefoniranje v kratkem podražilo za 35%. Koliko so dotične informacije resnične ne vem, ker jih nisem zasledil s strani nobenega drugega vira, toda vsekakor so zelo alarmantne. Če so resnične, potem predlagam revolucijo. Kaj pravite, tovariši ?

18 komentarjev

Dobre novice za ATIjaše

Jaz - miso sporoča, da so na voljo novi Win2k gonilniki za ATIjeve Radeon kartice. Prav tako je na voljo nova različica Multimedia Centra, 7.1. Na žalost je dotična zadeva ostala brez DVD sukalnika, avtorji pa obljubljajo skorajšnji prihod. Za nove gonilnike kar oddeskajte sem.
No, ATIjaši boste veseli še ene novice, in sicer tega, da je na voljo Radeon Win2k D3D Tweak. Avtor Xenomorph_pl je pogruntal majhen D3D tweak, s katerimi Radeoni v Win2k okolju pridobijo tudi do 30-35% na hitrosti v D3D aplikacijah. Več tukaj. Thnx, miso!

3 komentarji

GeForce3 kartice v prodaji

Jaz - Timon sporoča, da je zasledil nekatera poročila, po katerih sodeč so prve GeForce3 kartice že na voljo v Japonskih trgovinah. Gre za Elsine GLADIAC 920 modele. Kartica brez TV-Out izhoda stane preračunano okoli $525, taka s TV-Outom pa $550. Cena je seveda še vedno ubitačno visoka, toda z veseljem lahko rečemo, da s $600 po kartici ne bo nič. Elsa je ponavadi med dražjimi proizvajalci, pa tudi cene na Japonskem so 10-15% višje kot drugod, tako da lahko pričakujemo še malce nižje cene ostalih kartic. No ja, še vedno odločno preveč ! Thnx, TImon!

1 komentar

VIA 4.29 final

Jaz - Na VIA Hardware strani se je pojavil novi sveženj VIAinih gonilnikov, različica 4.29. Zatrjujejo, da gre za finalno različico gonilnikov, v isti sapi pa dodajajo, da jih še ni na VIAini uradni strani in da jih zato lahko jemljemo kot BETA gonilnike. Whatever... Zaenkrat še ni veliko informacij o tem, kako se obnesejo, preizkusite pa jih lahko tukaj. Thnx, Alec999.

0 komentarjev