»

Nov disk

X-Bit Labs - Diskovni gigant Western Digital je danes, dan pred pričakovanji, objavil izid svojega novega trdega diska. Družina se bo imenovala WD Raptor, njihova posebnost pa bo, da se podatkovne plošče vrtijo s kar 10.000 rpm. Diski sicer podpirajo popularen SATA vmesnik, a ne veselite se prehitro. Namenjeni so le strežnikom in zmogljivim okoljem, v domačih računalnikih pa jih boste zagledali le redko. Še tehnikalije: 36 GB podatkov na ploščo, 10.000 rpm, podpora ATA150 (SATA), petletna garancija ter 1,2 milijona ur MTBF. O ceni še ni podatkov. Klik!

13 komentarjev

Predavanje od Voodoo do GeForceFX

Kiberpipa - Se mi zdi čudno, da še nihče ni opazil, no pa objavljam zdajle:
Sergio (master Bwana) bo imel ta četrtek ob 19.00 v Kiberpipi predavanje z naslovom: Od Voodoo do GeForceFx

O čem bo tekla beseda je razložil takole: "Se spomnite časov, ko smo vsi veseli igrali Prince of Persia na 286ki, na grafični kartici, ki je podpirala samo monokromatsko prikazovanje slike? Ti časi so davno mimo, saj lahko to igrico danes igrate že na malo boljših mobilnih aparatusih. Že leta uživamo izjemno pospešen razvoj aplikacij, ki izkoriščajo huronsko moč grafičnih kartic, ki znajo izrisati sliko v trodimenzionalnem načinu. Kdo je 3dfx, zakaj je prav to podjetje začelo z trodimenzionalnim pospeševanjem za igričarje, kako je 3dfx pokopal samega sebe, kaj je nVidia, ter zakaj ji v zelje hodi ATi, kdo je Matrox ter SiS. Kako so se razvijale grafične kartice čez leta ter kaj je tako fascinantnega na vsem skupaj? Kaj je FSAA, AA, Pixel Shader ter Vertex Shader?"...

22 komentarjev

Thermalright SLK 900

NexusHardware - Thermalright je eno izmed vodilnih podjetij na področju zračnega hlajenja. Njihov najbolj uspešen izdelek je bil SLK800, ki slovi kot eden najboljših zračnih hladilnikov. A izdelali so njegovega naslednika in sicer SLK900, pri katerem so odpravili pomanjkljivost predhodnika -- pritrjevanje. Namesto da bi se hladilnik pritrdil na podnožje procesorja, je sedaj možno namestitev preko štirih lukenj na matični plošči, zaradi katerega hladilna rebra bolje stojijo na procesorju. Druga novost je ta, da ga lahko pritrdimo na AMD-jeve in takisto na Intelove procesorje.

9 komentarjev

Bartoni, drugikrat

več strani -

O Bartonih smo danes že poročali. Ogledali ste si lahko teoretičen članek X-Bit Labsovcev, sedaj, ko se oboroženi z vsemi informacijami, pa je na vrsti praksa -- testi. Ne mislim dolgoveziti, teste si oglejte kar sami:

Pa imate dobršno mero branja za dolg ponedeljkov večer, ako nimate na urniku kaj edukativnega branja.

11 komentarjev

Bartoni

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so objavili nov članek o računalniških komponentah. Tokrat so se odločili testirati tri AMD-jeve paradne konje -- AthlonXP 2500+, 2800+ ter 3000+ procesorje na Barton jedru. Pravzaprav ni šlo za pravi test, saj procesorjev niso primerjali neposredno po velikosti, marveč so se ogledali njihovo zgradbo, karakteristike, ceno, kompatibilnost ter količino oddane toplote v okolje. Klik! za vse informacije o Bartonih.

36 komentarjev