»

AWFULMON, Battle Edition

JeffK - Heh, JeffK spet udarja, in tokrat dobesedno. Če še ne poznate JeffKja, si kar oglejte njegovo domačo stran. Fante ima prefinjen smisel za humor, ni kaj. No, če vam je všeč njegov stil humorja, potem boste zagotovo uživali v njegovi najnovejši stvaritvi, online Flash igrici, AWFULMONu. Gre za nekakšno izprijeno verzijo Pokemonov, ali, če hočet, Final Fantasya. Zagotovo vredno nekaj smehcev .

0 komentarjev

ŠBox II

vir: HardOCP
HardOCP - Slikice te zadeve smo na Slo-Techu pokazali že nekaj časa in takrat je izzvala nezadržno slinenje marsikoga in s tem uničenje stotin tipkovnic po Sloveniji. No, že takrat smo omenili, da je možno, da bodo ohišje začeli serijsko proizvajati in sedaj vse kaže, da bo to celo res. še več, prišlo bo predpripravljeno za preprosto vgradnjo vodnega hlajenja, z radiatorjem in vsem drugim. Edino cena je malce zasoljena, fantje ciljajo na okoli 300$, toda sploh ne dvomim, da se bo našlo kar nekaj ljudi, ki bodo pripravljeni odšteti take denarce za to stylish ohišje. Jaz že vem, da bi ga imel raje kot pa...

6 komentarjev

BitBoys in id

Tech Report - Nekaj dni nazaj vas je Senitel obvestil, da so Bitboysi končno nehali prepričevati ljudi, da bodo kdaj izdali svoj Glaze3D čip in se raje posvetili dejanskem razvoju nečesa, čemu pravijo XBA ali Xtreme Bandwidth Architecture. Na svoji strani celo omenjajo, da je produkt videl sam John Carmack ter da je za njim celoten id (projektom, ne Carmackom ). Trditev se slišli malo divja in dejansko so na Tech Reportu preverili celo zadevo. Rezultat? Oglejte si kar sami... Žalostno, Bitboys, žalostno!

3 komentarji

KT133 vs KT133A vs ALi MAGiK1

HardOCP - Na HardOCPju si lahko preberete zanimivo primerjavo treh trenutno aktualnih SocketA čipovij. Poleg klasike KT133 so testirali tudi novo KT133A in ALI MAGiK 1. Dejansko je test zelo zanimiv, saj do neke mere pokaže, kaj lahko pričakujemo od DDRja ter ali se ga izplača kupovati, ali pa naj ostanemo pri dobrem starem SDR ramu in KT133/A čipovju.

0 komentarjev

AMD objavil popravke cen

X-Bit Labs - AMD je objavil malce popravljen cenik njihovih Athlon (TBird) procesorjev:

Procesor FSB Hitrost Cena
AMD Athlon 266MHz 1.2GHz $363
1.1GHz $319
1GHz $256
200MHz 1.2GHz $330
1.1GHz $290
1GHz $233
950MHz $193
900MHz $172

Seveda so to uradne AMDjeve cene, toda začuda so cene v prosti prodaji še nižje (seveda v tujini...). To seveda niti ni presenetljivo, saj cene padajo iz dneva v dan in celo AMD jim težko sledi s svojimi uradnimi ceniki. Tako je po Pricewatchu cena GHz Athlona 180$ in 900MHz 140$.

2 komentarja

Epox 8KHA: prva VIA KT266 plošča

X-Bit Labs - Epox je zadnje čase kar vedno med prvimi, ki ponudijo svoje matične plošče okoli novih čipovij, sedaj pa bodo kar prvi z VIA KT266 ploščo. VIA KT266 je težko pričakovano DDR čipovje za AMDjeve SocketA procesorje, zadnje čase pa se je o njem govorilo precej malo. No, prve specifikacije 8KHA kažejo, da bo šlo za iredno ploščo: 3 DDR DIMM (PC1600/2100, do 1.5GB), 6 PCI, 1 AGP, 1 LMR (spet neka nova pogruntavščina) reže, ATA100 podpora, AC97 zvok, 6 USB portov, Debug zaslonček... Seveda bo plošča OC prijazna, saj bo mogoče spreminjae VCore in VIO voltaže ter nastavljati množilnik in zunanjo frekvenco...

3 komentarji

Novi VIA 4in1 gonilniki

Jaz - Huh, ob zadnji izdaji VIAinih 4in1 gonilnikov sem pripomnil, da počasi postajajo podobni Nvidii in njihovim tedenskim Detonator goilnikov, toda sedaj se bom raje ugriznil v jezik. Namreč vse kaže na to, da so jih celo prehiteli . Yup, na voljo je nova različica 4in1 gonilnikov, 4.28 BETA (s tem, da sta 4.26 in 4.27 tudi v BETI). Po informacijah, ki sem jih dobil, vsebujejo gonilniki novo .cat datoteko za inštalacijo AGP (ne pa tudi novega AGP gonilnika!) ter INF nadgradnjo, ki dodaja podporo za nekaj novih čipovij (Pro266, KT266, PX266...). Priskrbite si jih lahko tukaj! Thnx, miso!

0 komentarjev