»

Google Glass se vrača z Intelom

Google Glass je združljiv tudi z dioptrijskimi očali

vir: Wikipedia
Ars Technica - Google Glass do sedaj ni bil pretirana uspešnica, pričakuje se npr. da bo postal uspešen v specializiranih področjih, ne pa v vsakdanu. K temu kaže tudi počasno opuščanje že razvitih aplikacij, kot je to storil Twitter z uradnim odjemalcem za Glass. A vseeno se že dlje pričakuje javno predstavitev, do sedaj je Google naglavni dodatek prodajal le izbranim srečnežem, Glass Explorerjem, večinoma razvijalcem in novinarjem. Prva pričakovanja za javno predstavitev so omenjala leto 2014, a se je izid zavlekel, zdaj je pričakovan za leto 2015. Najnovejša poročila Wall Street Journala zdaj pravijo, da bo izid prihodnje leto podkrepil Intel, saj naj bi končnim uporabnikom namenjena izdaja Google Glassa uporabljala njihove procesorje.

Trenutna omejena izdaja, Google Glass...

7 komentarjev

Amazon uporablja že 15.000 robotov

Amazon - Prek spleta se je lani prodalo za 4500 milijard dolarjev blaga. Največji spletni trgovec Amazon je zabeležil 37 milijonov naročil oziroma dobrih štiristo vsako sekundo. Pravkar smo vstopili v najbolj obremenjen čas leta, ki traja od črnega petka do novega leta, zato je Amazon pokazal, kako izpolnijo čedalje več naročil - z roboti!

Robotizacija proizvodnih procesov ni nič novega. Eden odmevnejših primerov je pogodbeni proizvajalec strojne opreme Foxconn, kjer so natančni roboti že cenejši od parov pridnih kitajskih rok. Ne gre le za proizvodnjo in logistiko - roboti resnično prevzemajo čedalje več opravil.

V Amazonu jih je danes kar 15.000, je razkril spletni gigant. Pred dvema letoma so za 775 milijonov dolarjev kupili...

117 komentarjev

Vdor v Sony na internet naplavil neizdane filme

TorrentFreak - Hekerski vdor v Sony Pictures, ki ga je minuli teden zagrešila neznana skupina z imenom Guadians of Peace, ima bolj daljnosežne posledice, kot je bilo slutiti. Medtem ko se Sony ukvarja z vprašanjem, kdo je odgovoren, in je aktiviral tudi policijo, so na internet pricurljali čisto sveži filmi.

Na omrežja za izmenjavo podatkov si je pot utrlo pet filmov: Fury, ki po svetu že igra v kinematografih, ter Annie, Mr. Turner, To Write Love on Her Arms in Still Alice. Filmi so dostopni v DVD-kakovosti, ne kakšnih zanič screenerjev. Te četverice Sony sploh še ni uradno izdal, zato je situacija še toliko bolj neprijetna. (Hkrati se nekateri privoščljivo muzajo ob odkritju, da so imeli Sonyjevi...

25 komentarjev

Microsoft kupil Acompli

Microsoft - Microsoft je potrdil, kar so s prehitro objavo brez vsebine, a z zgovornim naslovom, nenamerno razkrili že prejšnji teden. Kupili so mlado podjetje Acompli, ki izdeluje mobilnega odjemalca za e-pošto za iOS in Android. O ceni uradnih podatkov ni, naj pa bi se gibala okrog 200 milijonov dolarjev.

Podjetje Acompli, ki razvija istoimensko aplikacijo, so veterani iz podjetij Zimbra in VMware ustanovili aprila letos, sam razvoj od ideje pa je trajal še leto dlje. Hitro so nabrali več kot sedem milijonov dolarjev angelskega denarja in razvili aplikacijo, ki se je izstrelila med prvo deseterico najpogosteje uporabljenih aplikacij iz področja storilnosti.

Acompli je namenjena lažjemu upravljanju z elektronsko pošto in urejanju opravil. Sestavljajo jo zavihki koledar, datoteke in ljudje, ki jih združuje odjemalec za elektronsko pošto, v katerem Acompli sporočila prikazuje po prioriteti. Gre za...

5 komentarjev

Autodeskovi izdelki bodo brezplačni za študente

TechCrunch - Na področju profesionalne programske opreme prihaja do vedno večjih premikov, saj je le še malo primerov, kjer morajo podjetja oz. uporabniki v enem znesku kupiti določeno različico programa in to uporabljati do naslednjega leta, ko so deležni bistveno cenejše, a še vedno drage nadgradnje na novo verzijo, ali pa nekaj let vztrajati na starejši verziji. Nezdružljivost z ostalim svetom, ki uporablja novejšo verzijo, slednje sicer otežuje. Nov model se vedno pogostoje poslužuje naročnin, kjer podjetja oz. uporabniki vsak mesec plačajo določen znesek, v zameno pa so deležni stalnih nadgradenj na najnovejšo različico. S tem se tudi zmanjšuje priatiziranje, saj takšne različice načeloma potrebuejjo stalno povezavo s spletom.

A prav piratiziranje je pravzaprav...

31 komentarjev

S Finske prihaja konkurent modularnemu Project Ara

Poleg modularnosti je možna tudi barvna raznolikost

vir: The Verge
The Verge - Finsko mesto Espoo je tesno povezano z mobilnimi tehnologijami, gre za domače mesto Nokie, kjer je bilo septembra ustanovljeno še podjetje Circular Devices. Glavni projekt podjetja je PuzzlePhone, še en projekt modularnega pametnega mobilnega telefona, ki pa se precej razlikuje v primerjavi z nekdaj Motorolinim, zdaj Googlovim Project Ara. Medtem ko Project Ara ponuja ohišje, v katerega bo mogoče vtakniti poljuben (a primerno dimenzioniran) zaslon, procesor, baterije, hrambo, fotoaparat, itd., vse v svojih malih zaključenih enotah, PuzzlePhone ne ponuja tolikšne fleksibilnosti.

Njihov koncept je morda boljši, saj bodo telefoni bolj kompaktni, enotni. Osnova je Spine (hrbtenica), ki vsebuje zaslon, zvočnike in...

14 komentarjev

Prihaja nova Microsoftova Lumia?

Oblika nakazuje na uporabo fotoaparata z 41 Mpix

vir: The Verge
The Verge - Pri Microsoftu so se znamko Nokia odločili ukiniti s cenovno dostopnim modelom mobilnega telefona, Microsoft Lumia 535. Takrat so se pojavljala vprašanja, zakaj to niso naredili z zmogljivejšim modelom, kjer je idealna kandidatka za zamenjavo lanskega oktobra predstavljena Lumia 1520. Gre za 6-palčni phablet, vedno bolj popularen križanec med telefonom in tablico, ki je obenem opremljena še z 20 Mpix kamero Purewiev. A glede na pobegle slike so se pri Microsoftu očitno odločili pobrskati še nekoliko globlje v koš svojih izdelkov, saj je na slikah mogoče videti ogromno področje fotoaparata. To seveda v spomin prikliče Lumio 1020, opremljeno s senzorjem s kar 41 milijoni točk,...

8 komentarjev