»

Obvestilo

Jaz - Ponovno vas obveščamo, da sistem pri prijavi RAZLIKUJE VELIKE in male ČRKE. V primeru, da takoj po vnosu novega uporabnika sistem javi "Napačno geslo", to pomeni, da NISTE PRAVILNO vnesli svojega uporabniškega imena in gesla (z vsemi velikimi in malimi črkami ter presledki vred)[:D]

4 komentarji

1.500 dolarski računalniški zvočniki

Geek - Huh, se mi zdi da res moraš biti malo čuden, da daš za računalniške zvočnike 1.500$! Saj ne, da bi se jih branil, toda za ta denar se da dobiti kompleten računalnik, in to kar pošten! Na Geeku so testirali ravno take zvočnike podjetja Vergence Audio. Gre za pravo audiofilsko podjetje, ki proizvaja samo zvočnike najvišje kvalitete, toda cena se mi še vedno zdi malce pretirana. Če bi za ta denar vsaj dobili pošten 6 zvočniški sistem. Kje pa, dva visokotonca, en nizkotonec in basta. Če vas zanima ta ekstravaganva, si lahko test ogledate tukaj.

0 komentarjev

OC bios za MSI K7T Pro2

AthlonMB - Na AthlonMB so objavili povezavo do overclockerskega BIOSa za MSIjevo K7T Pro2 matično ploščo. Sama plošča je povsem solidna (ravno včeraj sem končal s testiranjem...), toda ena izmed pomanjkljivosti je to, da podpira voltaže samo do 1.8V. No, s tem BIOSom je mogoče nastaviti voltažo tudi na 1.85V, kar bo marsikomu še kako pomagalo. Dobite ga tukaj.

0 komentarjev

Govorice o SMP sposobnosti cC0 Celeronov2

Overclockers Australia - Vsi se še zelo dobro spomnimo kakšno SMP revolucijo so povzročili prvi Celeroni in ustrezne matične plošče (ABIT BP6...). No, zadnjih nekaj dni se po svetovnem spletu pojavljajo govorice, da so SMPja sposobni tudi novi, cC0 stepping Celeroni2. Ali je to res ali ne se zaenkrat še ne ve, toda vsi "uradni viri" zatrjujejo, da zadeva ne deluje. Po moje je zadeva malo verjetna, toda kdo ve... mogoče bo kakšen manijak pogruntal potrebno modifikacijo! Če vas zanima več, so pravi naslovi za raziskovanje ta, ta in ta v Overclockers.com.au forumu!

3 komentarji

Nekaj dodatnih slikic mega vodnega hlajenja na ProCoolignu

ProCooling - Na ProCoolign forumu so objavili nekaj dodatnih slikic njihovega megastičnega vodnega hlajenja. Če se ne spomnite gre za tisto zelo zakomplicirano zadevo, ki uporablja WTX ohišje, v katerem je matična plošča obrnjena na glavo. Sam sistem ima kar tri ločene vodotoke, tako da je v škatli ohlajeno bolj ali manj vse. No, avtorji čez en teden obljubljajo pravi članek, medtem pa se lahko slinite nad "teaser" slikicami.

0 komentarjev

Prva dvoprocesorska DDR matična plošča

X-Bit Labs - IWill, podjetje, ki je najavilo in začelo prodajati prvo DDR matično ploščo nasploh, KA266-R, je sedaj najavilo tudi prvo večprocesorsko DDR platko. Šlo bo za DVD266-R model, ki bo podpiral Intelove FC-PGA procesorje, zgrajen pa bo okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. Razširitvene zmožnosti plate so spodobne: 4 DIMM reže za do 4GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa, 5 PCI, 1 AGP 4x in 1 ACR reže. Kot se spodobi, bo plata podpirala ATA100, vgrajen pa bo tudi dodaten AMI 80649 ATA100/RAID kontroler. Plošča naj bi bila namenjena delovnim postajam in strežnikom, toda zaradi pomanjkanja vgrajenega SCSI krmilnika bo po vsej verjetnosti precej poceni in tako dosegljiva večini ljudekov. Proizvodnja naj bi se začela konec...

1 komentar

VIA najavila dva nova Cyrixa III

X-Bit Labs - Saj ne, da bi to bila kakšna zanimiva novica, toda mogoče bo koristila komu izmed vas. VIA je torej najavila dva nova Cyrix III procesorja, 650 in 667MHz model. Prvi deluje na 100MHz FSB, drugi pa na 133MHz. Cena je zelo nizka, 55$ in 60$, kar pa navsezadnje ustreza njihovim performansam. Zaradi pomanjkanja L2 predpomnilnika sta procesorja nekje na ravni (ali celo počasnejša) od 566MHz Celerona2. Kaj bi dali za tako makino v sistemu, kajne [>:D]?

0 komentarjev

VIAini SouthBridge načrti

X-Bit Labs - VIA je objavila nekaj načrtov za prihodnost v zvezi z njihovimi SouthBridgi. SouthBridge je del veznega čipovja, ki skrbi za medsebojno interakcijo komponent ter razne "bonbončke". Najavili so nekaj zanimivih modelov:
  • VT8233: V-Link (vodilo za povezavo North in SouthBridga s prepustnostjo 266MB/s), AC'97 zvočni kodek, 6 USB portov, HomePNA, 10/100 Base-T, ATA100 podpora, IO APIC... Primerki so že pripravljeni, masovna proizvodnja pa naj bi se začela do konca leta.
  • VT8233C: V bistvu gre za različico zgornjega SouthBridga, katere komunikacijski del bo delo 3Coma. Masovna proizvodnja naj bi se začela v 2. četrtini 2001.
  • VT8235: 8/16 bitni V-Link, 6 USB 2.0 portov, integrirane DSL in Wireless povezave. Prve primerke pričakujejo v 3, četrtini naslednjega leta.
  • VT8237: LDT (Lightning Data Transport) vodilo, 6 USB 2.0 portov, DSL in Wireless. Prvi primerki bodo na voljo koncem naslednjega leta.

0 komentarjev

Prvi test Titan Majesty Twins hladilnika

Overclockers Australia - Na Overclockers.com.au so objavili ekskluzivni premierni test (to se pa lepo sliši [;)]) Titanovega Twins kulerja. Če se še spomnite, gre za tisto čudno dvoventilatorsko zadevo za SocketA procesorje. O zadevi smo nemalo razpravljali tudi na Slo-Techu in sedaj je ugibanj končno konec. Preprosto povedano je zadeva zanič! Vem, da sem vam sedaj pokvaril užitek v branju testa, ampak danes sem pač take volje (beri spodnjo novico...) [>:D]. Najbolje je, da kar ostanete pri žafransko dragih SuperOrbih!

6 komentarjev

December je tu...

Jaz - Hm ne vem, kako je pri vas, ampak mene na začetku decembra vedno prime nekakšna melanholija. Vse je naenkrat tako mrzlo, sivo in zakajeno, ljudje postanejo tečni, nič se ne dogaja in tako naprej... Pred nami so torej mrzli zimski meseci in upam, da se boste imeli fajn. Pa brez skrbi, tudi jaz začnem uživati v zimskih radostih (kepanje sošolk, recimo... [>:D]), le malo prilagoditve rabim. On to the news...

3 komentarji