»

LG-jev LCD z najmanjšim robom

LG - Ugotavljali smo že, da je nova moda mobilnih telefonov tankost, čemur morajo slediti tudi zasloni, a pomembna je tudi debelina črnega roba ob zaslonu (bezel). LG je trenutno vodilni na tem področju, saj so predstavili nov LCD-zaslon, ki meri vsega 0,7 milimetra. Tako je, tanjši rob ima od debeline kreditne kartice.

Novi LCD-panel z diagonalo 5,3 palca ima ločljivost 1080p in na levi in desni strani vsega 0,7 milimetra neizrabljenega prostora. LG je za tolikšno stanjšanje uporabil novo tehnologijo, ki so jo poimenovali Advanced In-Cell Touch, in omogoča vtisnjenje na dotik občutljivega panela neposredno v LCD-modul. Tako odpade potreba po vmesnem spoju, kar prihrani nekaj desetink milimetra. Prav tako so nekaj prihranili pri pritrditvi LCD-ja na vezje in osvetlitev, kjer v tehnologiji...

28 komentarjev

Facebook prek domene .onion omogočil prijavo iz Tora, kot prvi dobil SSL-certifikat

Alec Muffett je v Facebooku odgovoren za Tor

Facebook - Facebook je prvo večje podjetje, ki je postavilo lastno vstopno točko na domeni .onion za uporabnike omrežja Tor. Na ta način želijo omogočiti enostavno uporabo svojih storitev tudi prek anonimizacijskega omrežja Tor. Dostop do strani je mogoč na naslovu facebookcorewwwi.onion, če uporabljate Tor.

Uporaba Facebooka prek omrežja Tor je bila doslej otežena zaradi Facebookovih mehanizmov za zaščito uporabnikov. Kadar ti zaznajo poizkus prijave iz neznanih brskalnikov in z neznanih IP-številk v tujih državah, se račun začasno zaklene. Na ta način je mogoče preprečiti številne napade, a to docela izniči uporabnost Tora, saj je poanta anonimizacije prav prijava prek nesledljivih priključkov po celem svetu.

Uporaba Facebooka...

23 komentarjev

Med preizkusom strmoglavilo plovilo za komercialne suborbitalne polete

Reuters - Včeraj zvečer je strmoglavilo plovilo SpaceShipTwo, ki ga Virgin Galactic razvija za suborbitalne polete v vesolje. Na preizkusnem letu sta bila dva pilota: eden nesreče ni preživel, drugi je pravočasno izskočil in je v bolnišnici na zdravljenju.

WhiteKnightTwo
, ki plovilo SpaceShipTwo dvigne na potovalno višino, je vzletel ob 17.20 uri po našem času ter 50 minut pozneje odpel SpaceShiptTwo. Dve minuti pozneje je kontrola poleta zaznala anomalije in stekel je reševalni postopek. Razbitine so našli na vzhodnem obrobju puščave Mojave 40 kilometrov od kraja vzleta in so raztresene na velikem področju. WhiteKnightTwo je pristal brez težav.

Podrobnosti o nesreči še niso znane, so pa preiskavo že napovedali Virgin Galactic...

26 komentarjev