»

Še nekaj za tech-freake

Overclockers Australia - Zadnjič se je v našem forumu razvila debata, kako bi preko računalnika krmilih najosnovnejšo elektroniko, torej luči.

Ko sem iskal novice za moj današnji paket, sem na Overclockers Australia našel tole povezavo. Zadeva je preprosta, in sicer ima tip po hiši nekaj kamer, obiskovalci pa lahko s klikanjem ugašajo in prižigajo luči. Prav lepo.

Honey, we can not go to my place. I can not turn off the light and.. there are some cameras around..

4 komentarji

Spet o varnosti WLAN-ov

The Register - O tem, kako se spreminjajo kriteriji in varnost brezžičnih omrežij, smo na Slo-techu že poročali. Da se zadeva pelje kot jara kača, je logična posledica nedefiniranih standardov.

Ker naj bi nov standard 802.11i prišel šele konec naslednjega leta, so se pri Wi-Fi Alliance odločili izdati Wi-Fi Protected Access (WPA), ki bo nasledil WEP (Wired Equivalent Privacy) protokol. Prvi bo za razliko od drugega omogočal dinamično razporejanje ključev, večjo varnost pa naj bi zagotavljal še na druge načine. Če vas zanima, na katere, in kaj vse si lahko obetamo v brezžičnih omrežjih prihodnosti, potem odklikajte sem.

5 komentarjev

Prihaja Celeron 2,2 GHz

The inquirer - Na Inqiurerju so zasledili, da se je Intelu v začetku tedna sesul varnostni sistem strani za pooblaščene prodajalce. Tako so potrdili špekulacije, da bo Intel na trg poslal Celerone, temelječe na P4 osnovi, ki bodo delali pri 2200 MHz ali 2,2 GHz po domače.

Poleg tega so pogledati še načrt prodaje za naprej ( o tem vam je sicer poročal že kolega McHusch). Kaj in kako bo Intel prodajal v prihodnosti, si poglejte tukaj.

0 komentarjev

Prenovljeni communicator

The Register - Verjetno vas ni veliko, ki ne bi vsaj vedeli, kaj pomeni beseda communicator, če je v povezavi z Nokio. Telefon, ki ni samo to, telefon, ki ima vedno nekaj več in nekaj, česar še drugi nimajo. Seveda na račun velikosti in cene. Telefon za prave poslovneže, torej.

Vendar je bila serija 9000, kakor so zaradi kodnih imen poimenovali vse izdane telefone, že precej zastarela. Da bi zadovoljili vse prestižne uporabnike, se je Nokia odločila izdati nov model, in sicer 9230. Kaj pa bo poleg tribanda, GPRS podprtih MMS-ov in ostalih dobrot še ponujal, so si ogledali tukaj. Tudi vi si lahko.

Ostali lahko samo upamo, da bo kmalu prišlo do PDA-GSM poroke..

1 komentar

Intel napovedal znižanje cen

X-Bit Labs - Dobro obveščeni ljudje so o tem špekulirali že nekaj časa, danes pa je zadevo uradno potrdil tudi Intel. Z 10. novembrom nameravajo znižati cene vseh svojih procesorjev za 15-25%, razen najmočnejšega modela (3.06 GHz), katerega cena še naprej ostaja 637 ameriških zelencev. Podatki veljajo za količine nad 1000 kosi v Čezlužju, kako pa se bo spust cen odrazil pri nas, še ni jasno. Originalne informacije ter preglednica vseh cen na tem naslovu.

2 komentarja

Kaj so že polprevodniki?

HowStuffWorks - Polprevodniki so srce računalniških čipov ter tranzistorjev in so tako vgrajeni v praktično vse, kar poganja elektrika (torej tudi naša računala). Pa poznate njihove naloge ter sestavo? Na HowStuffWorks so spisali poučen članek, katerega ogled priporočam vsem Slo-Techarjem, saj je v njem razložen pomen, uporaba, skratka vse o polprevodnikih. Še vedno mislite, da so v Silicijevi dolini rudniki silicija?

6 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Athlon ali Pentium?

X-Bit Labs - Ste 3D oblikovalec, ki kupuje nov računalnik? Ne veste, kateri procesor kupiti? Berite dalje. Na internetu je bilo opravljenih že nešteto primerjav med AthlonXP in Pentium4 procesorji, a še vedno ni končnega zmagovalca. Procesorji so preveč izenačeni. Za še en test so tokrat poskrbeli na X-Bit Lab's. Primerjali so po proizvajalčevih oznakah enakovredna procesorja, Intel Pentium4 2.8 GHz ter AMD AthlonXP 2800+. Za razliko od velike večine testov, se tu niso osredotočil na zmogljivost v igrah, temveč so pogledali, kaj procesorja prinašata 3D oblikovalcem v programu 3ds max 5. Klik!

7 komentarjev

Microsoft: "Imate licence? V redu, lahko bankrotirate."

The Register - Kmart, nemajhno čezlužno podjetje, se je v stečajnem postopku srečalo z dokaj nenavadno težavo: Microsoft ni dovolil, da bi podjetje v postopku licence za MS-jeve izdelke, katere so imeli pod okriljem ISP "divizije", preprodali. Kli$!

Po besedah Redmondcev "a company has no business selling its property without Redmond approval whenever licenses for its Great Software might be transferred" ("podjetje ni pristojno za preprodajo Microsoftove lastnine brez njihovega privoljenja").

No, težavo so seveda rešili -- Microsoft je prenos dobrovoljno odobril, ko so mu Kmartovci dokazali, da si za vsak kos lastijo -- licenco. Bi bilo pa vsekakor zanimivo slišati še Microsoftovo stran zgodbe.

Sergio, master, me pošlješ na službeno potovanje v Bushyland?

0 komentarjev

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji