»

Google Apps za šole z neomejeno kapaciteto

Google - Google je napovedal, da bodo uporabniki paketa Google Apps v šolstvu in izobraževanju dobili neomejeno količino prostora povsem brezplačno. Google Apps for Education bo deloval zelo podobno kot Google Drive for Work, le da bo popolnoma zastonj.

Podjetja niso neumna in so si že zdavnaj izračunala, da je najboljša investicija ponujati svoja orodja študentom (in profesorjem) brezplačno ali po zelo znižani ceni, saj se tako ljudje navadijo nanje in jih potem pričakujejo tudi kasneje, ko so zaposleni. Podobno miselnost goji tudi Google.

Šole in univerze, ki uporabljajo Google Apps for Education, bodo torej deležne neomejene velikosti predala za datoteke. Bo pa velikost posamezne datoteke omejena na 5 TB, kar ne bi smelo povzročati večjih težav. Doslej je bilo brezplačnih 30 GB na uporabnika, dokupiti pa je bilo mogoče dodatnih 70 GB za pet...

18 komentarjev

Microsoftova kristalna krogla za napoved prihodnosti

Microsoft - Microsoftov raziskovalni oddelek je predstavil novo spletno orodje, ki bo avtorjem v pomoč pri raziskavah in postavljanju algoritmov za napovedovanje prihodnosti. Prediction Lab je sicer zasnovan kot igra z elementi stavnic, a je v resnici del povsem resnega raziskovalnega projekta.

Gre za projekt, ki ga vodi David Rothschild in je v preteklosti že pravilno napovedal rezultat škotskega referenduma o neodvisnosti, zmagovalce nogometnih svetovnih prvenstev, rezultate volitev v ZDA itn. Glavna razlika v primerjavi s klasičnimi anketami javnega mnenja je vprašanje, na katerega odgovarjajo anketiranci.

Medtem ko klasične meritve napovedi javnega mnenja poizkušajo meriti stanje v trenutku meritve, je bolj zanimivo stanje v trenutku, ko bo to pomembno. Pri volitvah je bistven rezultat na dan volitev, bistveno manj pa je...

3 komentarji

Samouničljivi SSD-ji

Gizmodo - Britansko podjetje SecureDrives je izdelalo SSD-je, ki so namenjeni hrambi občutljivih podatkov, zato se že s poslanim SMS-sporočilom na ustrezno številko nepovratno uničijo. Pri tem ne gre zgolj za temeljit izbris, ampak se pogon fizično poškoduje, tako da z njega podatkov ni mogoče obnoviti.

Autothysis128s in Autothysis128t imata 128 GB prostora ter kopico možnosti, kako lahko sprožimo uničenje. To lahko storimo s poslanim sporočilom na ustrezno telefonsko številko, z odstranitvijo pogona iz računalnika (pravzaprav odklopom s krmilnika SATA-II), preveč vnosi nepravilnega PIN-a, z izpraznitvijo baterije ali s preprostim ukazom na priloženem na dotik občutljivem zaslonu. Podatki se izbrišejo tudi, če je pogon predolgo brez GSM-signala.

Razumen pomislek bi bil, zakaj se sploh ukvarjati z načini samouničenja, če lahko podatke enostavno...

22 komentarjev

Samsung Applu konkurira z Gapgate

Moj telefon je lahko držalo za vizitke

vir: Android Central
Android Central - Po prvih poročilih, da se Applova nova iPhona precej zlahka ukrivita, je sledil val reklam konkurentov, da so njihovi izdelki brez težav na tem področju. Med njimi je bil tudi Samsung, ki je zdaj deležen učinka karme. Nekateri primerki novega paradnega konja, Galaxy Note 4, namreč v roke južnokorejskih kupcev prihajajo z nepričakovano veliko režo med steklom zaslona in kovinsko obrobo stekla. Pričakovali bi, da reže sploh ne bo, tako je namreč na nekoliko manjšem in prav tako svežem Galaxy Alpha ter na praktično vseh modernih mobilnih telefonih. V nekaterih primerih je bojda v režo mogoče vstaviti celo vizitko ali dve. Mnogi so seveda takoj pomislili, da bi to lahko izničilo odpornost telefona na prah in vodo.

Izkaže se, da je...

19 komentarjev

Bo Radeon R9 285X odgovor na GTX 970?

Blokovna shema jedra Tonga prikazuje polnih 2048 senčilnikov in 284-bitno pomnilniško vodilo

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Maloprodajna cena NVIDIA-ine kartice GeForce GTX 970 znaša 330 dolarjev, kar jo umesti praktično na sredino med Radeon R9 280X z 280 dolarji maloprodajne cene in Radeon R9 290, ki naj bi se prodajal za 400 dolarjev. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je cenovni rang okrog 300 dolarji (okrog 250 do 300 €) med zahtevnejšimi igričarji najbolj zaželen, saj prinese veliko zmogljivosti za ne pretirano ceno. AMD-jeva težava je, da GTX 970 precej pogosto meša štrene kar Radeonu R9 290X, le redko sledi R9 290 in je praktično vedno hitrejša od Radeona R9 280X, obenem pa porabi zelo malo energije, le do 145 W.

AMD morda pripravlja odgovor na to. Pred časom so pokazali Radeon R9 285, ki uporablja novo jedro s kodnim imenom Tonga. R9 285 je nadomestil R9 280, ki uporablja...

49 komentarjev