»

Dober Črv

ZDNet - Novi črv, Win32.All3gro.A, o katerem so prvič pisali v nekem korejskem magazinu, se pošilja kot e-pošta z nasovom "New antivirus tool" ter priponko "Antivirus.exe". Sam pravi, da bo pregledal računalnik ter se znebil vseh "slabih" črvov, žal pa je njegov poseg v računalnik vse prej kot dober: neposredne škode sicer ne naredi, vendar naredi t.i. "zadnja vrata", preko katerih imajo lažji dostop do računalnika potencialni hekerji (oni, zli) oz. virusi (ki pa morajo ta vrata seveda poznati). Klik!

0 komentarjev

HotMail zopet preluknjan

ZDNet - Medtem ko je na dnevnem redu senatorskih govorov besedica 'Passport' ter MS piše Priročnike za prehod iz Linuxa/Unixa na Okna (... katere bo očitno tudi sam potreboval, ko bo prenesel Unix strežnike za Hotmail na Windowse ...), pa so v svojem Hotmail sistemu odkrili še eno luknjo: če bi zli uporabnik poznal neko uporabniško ime ter točen čas prejetja e-maila (beri: na stotinko sekunde natančno) plus še dvomestno naključno številko, bi lahko to sporočilo tudi prebral.

Po Microsoftovih besedah sodeč so luknjo že zakrpali, na hekerski strani Root Core pa je še vedno na voljo "how-to". Klik!

3 komentarji

WinXP test

FiringSquad - Kot vam je že včeraj govoril slycer so Windows XP-ji že za prvim vogalom... Tega se zavedajo tudi tehnične strani, zato na Internetu pravkar vlada mrzlica testiranja WinXP-jev.
Tej mrzlici so podvrgli tudi fantje pri FireingSquad in so tu pripravili članek o XP-jih. Članek je kar dolg (7 strani) in precej kritičen do Microsoftovega novega ponosa. Fantje obdelajo vsako najmanjšo napak(ic)o, ki obstaja. Članek je kar koristen, ker vas bo opozoril na vse varnostne napake, ki jih XP-ji imajo. Posvetili so se namreč možnosti, da Microsoft (in drugi) vohunijo za vami. Kar, morate priznati, je kar uporabno vedeti, od kod vas lahko Veliki brat gleda! Če ste paranoik si članek definitivno morate prebrati, drugače pa... jemite ga z rezervo. ni vse takooo črno. Ali pač?

12 komentarjev

Neuradno

Guru 3D - No, to je pa zanimivo... Palomino se NE bo imenoval Athlon 4. Ime mu bo namreč Athlon XP. Ali je AMD spremenil ime, ker mu ni bilo všeč, ali zato ker je hotel posnemati Microsoft (ki je v promocijo kratice XP vložil ogromno denarja), ni znano. Kolikor imam rad AMD-jeve procesorje, se mi zdi, da je tako dejanje s strani AMD-ja zelo podlo. Nekaj je uporabiti delo svojega konkurenta v svoj prid... Samo dvakrat spremeniti ime procesorja zato, ker je tisto ime bolj reklamirano, se mi zdi pa malo patetično.
Več je znano tudi o poimenovanju, o katerem smo že pisali. AMD ne bo procesorjev imenoval po MHz-jih, ampak po primerljivi moč Intelov. Tako bodo imena naslednja:
  • Athlon XP (Palomino) 1.33 GHz bo imenovan 1500+
  • Athlon XP (Palomino) 1.4 GHz bo imenovan 1600+
  • Athlon XP (Palomino) 1.466 GHz bo imenovan 1700+
  • Athlon XP (Palomino) 1.53 GHz bo imenovan 1800+

14 komentarjev

Linux v podjetjih

Linux Today - Zmanjševanje stroškov v podjetjih je zadnje čase kar pogosto slišana fraza. Stvar poteka povsod, tudi v informatiki. Velik strošek je seveda programje, največkrat kar Microsoftovo. Tule je članek o tem, kako je MS vedno bolj dušil podjetje z vsiljevanjem svojega najnovejšega programja. Zaradi težavnega položaja so začeli sodelovati z RedHatom in počasi prehajali na Linux. To je imelo veliko pozitivnih učinkov, vse od varnosti, zanesljivosti in manjših stroškov za strojno opremo pa do tega, da so imeli boljšo pogajalsko pozicijo v pogovorih z malim mehkim. Med drugim so se odločili tudi, da bodo z WinXP še počakali.

Kako pa je z Linuxom v slovenskih podjetjih? Pred kratkim je celotna redakcija časopisa Delo prešla na Linux (uporabljajo namizje KDE), šlo naj bi za čez 100 računalnikov. Govori se, da ima veliko instalacij tudi Loterija Slovenije, saj so pred časom besno iskali Linux programerje. Na letošnjem Infosu naj bi bilo tudi posebno predavanje o Linuxu v poslovni rabi in morda...

1 komentar