»

Namizniški Tiger Laki zgolj za računalnike NUC

vir: Intel
Intel - Intel je pokazal najnovejšo generacijo kompaktnih računalnikov NUC Extreme, Beast Canyon. Poleg dejstva, da ohišje naposled omogoča vgradnjo grafičnih kartic polne velikosti, je zanimiva podrobnost, da je platforma zgrajena na samosvoji veji sicer prenosniških procesorjev Tiger Lake-H, ki pa so tu pricinjeni in jih v prosti prodaji ne bo.

Intelova znamka NUC je bila sprva sinonim za pohlevne HTPC miniračunalnike, namenjene dnevni sobi ali stari mami. Pred petimi leti pa so se v podjetju lotili tudi zamisli, da bi v kompaktnem formatu oblikovali igričarske stroje. Lani je ta veja naprav NUC dobila ime Extreme in prvič omogočila vgradnjo lastne grafične kartice ... če je bila ta dovolj majhna. Z letošnjo generacijo NUC 11 Extreme, s kodnim imenom Beast Canyon, je zamisel dozorela, kajti ohišje je s petih litrov prostornine zraslo na osem litrov, kar končno omogoča vgradnjo večine najzmogljivejših grafičnih kartic. Prvi primerki naj bi na police prispeli prihodnji mesec, več pa naj...

32 komentarjev

EU z rekordno kaznijo nad Amazon zaradi kršitev GDPR

vir: Maxpixel

vir: Reuters
Reuters - Luksemburški informacijski regulator National Commission for Data Protection (CNPD) je Amazonu izrekel kazen v višini 746 milijonov evrov zaradi kršitev pri upravljanju osebnih podatkov in kršitev splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Luksemburg je sicer primarno pristojen za postopke zoper Amazon, saj ima podjetje tam svoj evropski sedež. Iz Amazona pa so že sporočili, da se bodo na odločbo pritožili, saj po njihovem mnenju ne temelji na dejstvih. Poudarili so, da je vzdrževanje zasebnosti podatkov njihovih uporabnikov njihova najvišja prioriteta.

CNPD je kazen izrekel že 16 julija, vendar je Amazon to razkril šele minuli petek v poročilu SEC, ameriškemu regulatorju za trg vrednostnih papirjev. Kaj natanko je podjetje napravilo narobe ni znano, njihovi predstavniki so zatrdili, da ni prišlo do nobenega odtekanja podatkov, niti ti niso bili posredovani nobeni tretji osebi. Jim je pa CNPD v odločbi naložil revizijo določenih, a neimenovanih poslovnih procesov.

CNPD...

15 komentarjev