»

Hladilnik za P4?

Digit Life - Na Digit-Lifeu si lahko preberete zelo obsežen vzporedni test trinajstih HSF enot za Pentium4 procesorje, osnovane za ležišče Socket-478. Hladilniki so dobro opisani, lepo poslikani ter kakovostno primerjani med sabo. V lepo razvidnih tabelah boste hitro odkrili, kateri hladilnik vam bo najbolj odgovarjal, saj si lahko pogledate zmagovalce v kategorijah učinkovitost/zvok, učinkovitost/cena ter funkcionalnost/cena. Za vse, ki se spravljate nakupovati P4 478, a ne veste, kateri hladilnik bi se kebru najbolj prilegel, brž na branje!

0 komentarjev

Neuničljiva tipkovnica

Bjorn3D - Večerni paket novic, za tiste ki gredo spat po eni uri zjutraj ter tiste, ki to berete iz udobnega stola v zgodnji jutranji službi s kavo v roki [:D]. No, kakorkoli, na tej strani si lahko preberete test tipkovnice, za katero proizvajalec zagotavlja, da je neuničljiva. Je občutno lažja od navadnih klofutač™, saj je narejena iz silikona, kar ji omogoča, da jo lahko zvijemo ali prilagodimo popolnoma vsakršni obliki. Je tudi odporna na tekočine ter udarce. Testirali so jo na nekem LAN partyu, tester je bil nad njo navdušen. Klik!

13 komentarjev

Athloni na 166 MHz FSB?

Amdmb.com - Sodeč po tej novici naj bi AMD končno izboljšal svoj 0,13 mikronski produkcijski proces, kar naj bi končno pospešilo AMDj Thoroughbred procesorje. Glede prihodnosti se pa lahko nadejamo še nadaljnjih bonbončkov: na trg naj bi prišli tudi procesorji, delujoči na 166 MHz vodilu (333 DDR), čeprav so še pred nedavnim zatrjevali, da do tega ne bo prišlo. Manjka je še pol megabajta drugostopenjskega predpomnilnika, za kar moramo pa počakati na procesorje s kodnim imenom Barton. Klik!

1 komentar

ATI Radeon 9000 Pro

FiringSquad -

Na Firingsquad/ so obljavili oblubljeni test ATI-jevega stvora, ki sliši na ime Radeon 9000 Pro. Poglejte si, kako se obnese v primerjavi z GeForce4 MX in Ti 4200 ter Radeon-om 8500 in 8500LE.

Še nekaj specifikacij:
3D Grafika:

  • Štiri paralelne pipice za rendriranje slike prikažejo 1 gigapiksel, PRO verzija zrenderira 1.1 gigapiksla
  • Polna strojna podpora za DirectX 8.1 programabilne Pixel in Vertex Shaderje (končni prevod: osenčevalnik pik ter trikotnikov. boljiše prevode sprejemamo v forumu --Sergio)
  • Podpora Pixel Shader 1.4, do 6 rendrov teksture na prehod
  • Podpora Vertex Shader 1.1, do 128 navodil
  • Visiko performančna dvokanalna 128-bitna DDR spominska podpora za 32, 64 in 128 MB inačičo...

8 komentarjev

SiS R658 z PC1066 RDRAM

Ace's Hardware - SiS je izdal novo čipovje z imenom R658. Namenjen je Intel Pentium 4 procesorjem, podpira do 4 GB 800 megaherčnega RDRAM (neuradno tudi PC1200 RDRAM) pomnilnika ter uvaja podporo AGP 8x standardu. Skupaj z novim južnim mostom SiS963 pospešuje podatke med jugom in severom do 533MHz (povezava s hitrostjo 1066MB/s) in omogoča podporo ATA133, 3 x IEE1394 in šestim USB 2.0 vhodom.

1 komentar