»

Microsoft objavil vrsto specifikacij - Word, Excel, Powerpoint, Exchange

Slashdot - Microsoft se je danes odločil storiti nov korak v svoji želji po odpiranju svoje kode in vključevanju v odprtokodne skupnosti in programe - izdal je namreč skoraj 5000 strani dokumentacije o binarnih zapisih Office programov (Word, Excel in PowerPoint).

Binarni zapisi datotek so bili zelo razširjeni predvsem v preteklih različicah paketa Office in še danes mnogokrat predstavljajo trn v peti razvijalcem konkurenčnih (predvsem odprtokodnih) programov, saj morajo razvijalci izvajati t.i. reverse engineering, najnovejša različica Office-a, 2007, pa primarno že uporablja Open XML, ki temelji na XML-u in katerega specifikacije so znane, njegova implementacija pa je bila zato lažja.

Skupaj s specifikacijo binarnih zapisov pa so izdali tudi specifikacije za povezovanje z Exchange Server 2007 in Office SharePoint 2007, kar omogoča razvijalcem, da v svoje aplikacije vgradijo najrazličnejše storitve, ki se lahko nato povežejo z Microsoft-ovimi strežniki.

V nasprotju s pričakovanji pa je...

153 komentarjev

Ko otroke zaskrbi, kaj starši počno na internetu

Slashdot - Študije otrok in madostnikov ter možnih tveganj (glej tukaj) s katerimi se srečujejo pri uporabi omrežnega sveta (internet, mobilni telefoni itd.), običajno obravnavajo tveganja z vidika odraslih - staršev, učiteljev, raziskovalcev in ostale strokovne javnosti. Izsledki raziskav običajno kažejo, da se otroci in mladostniki prepogosto srečujejo z neznanci, nepremišljeno objavljajo svoje osebne podatke, razkazujejo fotografije, zapadejo v različne online odvisnosti. Vse te pasti interneta poskušamo nato v svetu odraslih regulirati in omejiti, predvsem z "prevzgojo" otrok in mladostnikov.

Nedavna študija na Švedskem pa kaže na problem, ki ga je odrasli svet gladko pozabil, izpustil in zanemaril. Poročilo švedske nevladne organizacije Children's Rights in Society priča o zaskrbljenosti otrok nad tem kako starši uporabljajo internet in kakšne posledice ima to za njih. Več kot sto otrok je že iskalo pomoč pri omenjeni organizaciji.

Očetje se po pričevanjih otrok najpogosteje zatekajo...

51 komentarjev