»

Bo Intel odpuščal?

Slo-Tech - Pred časom smo poročali o Intelovem prestrukturiranju, ki naj bi bilo posledica slabih poslovnih rezultatov. Pred dnevi so iz Silicon Valley-a razširile govorice o možnosti ukinitve 16.000 delovnih mest, vendar bi naj večino zaposlenih s prestrukturiranjem obdržali v delovnem razmerju, ter o zaustavitvi določenih projektov, med njimi tudi doslej neuspešne platforme Viiv ter tudi procesorji Itanium 2. Uradne potrditve govoric s strani Intela ni, predvidoma naj bi bilo na voljo več uradnih informacij do konca julija, ko bo konec, predvidoma devetdesetdnevne, Intelove notranje analize stanja.

Več o tem v izvorni novici na TGdaily.

13 komentarjev

Ati OmegaDrivers 3.8.252

Slo-Tech - Po daljšem premoru, med katerim naj bi avtor teh priljubljenih gonilnikov reševal težave v resničnem življenju, je spet na voljo nova verzija Omega gonilnikov. Temeljijo na Catalyst 6.5 gonilnikih, ker se je avtor odločil Catalyst 6.4 enostavno preskočiti. To ni edini primer, ko je avtor sklenil izpustiti kakšno verzijo. Pogosto je šlo za nestabilne gonilnike, velikokrat pa tudi za časovno stisko. Upamo lahko le, da bo takih situacij čimmanj.

Dobite jih lahko na Omegadrivers, spremembe pa ogledate na tej strani.

Marsikdo se je verjetno zamislil nad prihodnostjo gonilnikov in se spomnil na novico pred časom, ko je avtor skoraj prenehal z izdelavo le-teh. Kakšna je prihodnost Omega gonilnikov?

12 komentarjev

Strateško predvidevanje

Slo-Tech - V začetku februarja 2004 so na Infoworld objavili članek o IBM-ovi napravi TotalStorage Data Retention 450.

V članku so zapisali, da IBM skuša "zaseči razvijajoči trg hrambe (prometnih) podatkov, ki nastaja z novo zakonodajo". Njihov proizvod naj bi podjetjem pomagal pri spoštovanju pravil in v prmeru sodnih sporov. Naprava vsebuje tudi programsko opremo, ki zagotavlja "da podatki, ki so predmet pravne preiskave niso izbrisani".

Vendar pa je v tistem času v EU veljala Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/EC, ki je določala da komunikacij in prometnih podatkov ni dovoljeno shranjevati brez soglasja uporabnika, razen za potrebe prenosa ali upravljanja s prometom ter zaračunavanja storitev, oziroma v primeru zakonite sodne odredbe.

A iz "naših" ust v božja ušesa. 25. marca 2004 je bila sprejeta Deklaracija o boju proti terorizmu, v kateri je na strani 4 napisano priporočilo, naj se preuči predloge za vzpostavitev pravil za obvezno hrambo prometnih...

6 komentarjev

Izšel Ubuntu 6.06 LTS

Slo-Tech - Danes je izšla naslednja različica izredno popularne GNU/Linux distribucije Ubuntu. Verzija 6.06 prihaja pod kodnim imenom Dapper Drake. Dapper prinaša ogromno novosti: LiveCD prihaja skupaj z grafičnim namestilnim programom, ki še približa Linux svet neizkušenim uporabnikom. Prav tako so nove vključene aplikacije, npr Firefox 1.5.X (ki v Breezy uradno ne bo implementirana) GNOME 2.14, Xorg 7.0,...

Novost pri tej verziji je tudi pošiljanje. Kot verjetno že veste si lahko Ubuntu CD po pošti naročite popolnoma zastonj od sedaj pa lahko zastonj prenesete tudi Kubuntu in Edubuntu.

Dapper pa je tudi prva različica, ki bo podprta tako z imela podaljšano podporo z brezplačnimi varnostnimi popravki (3 leta za Namizno različico in 5 let za Strežniško različico), mogoča pa je tudi plačljiva podpora (tehnična pomoč).

Več o novem Ubuntuju si lahko preberete na strani z novostmi. Prenos pa je možen iz uradne strani.

102 komentarja

Spletna stran o varnosti na internetu

RTV Slovenija - S pomočjo Fakultete za družbene vede in Arnesa, je zaživel spletni portal SAFE-SI, ki je namenjen osveščanju o varni in zakoniti uporabi računalnika ter interneta. Na portalu lahko najdete celovit prikaz informacij o nevarnostih, ki prežijo na vas in vaš "mlinček", izveste ali ste "pirat", se preizkusite v znanju varne uporabe interneta in še mnogo več. Portal je še posebej usmerjen v štiri skupine: za otroke, najstnike, starše ter učitelje, kjer se da dobiti odgovore bolj specifične narave - glede iger in nasilja, blogov, zasvojenosti in podobno.

Čeprav se tu nahaja bolj računalniško pismena populacija, vam stran toplo priporočam kot referenco/revizijo za lastno ravnanje, seveda pa jo lahko priporočite vašim "rednim strankam", ki trpijo zaradi neznanja.[;)]

30 komentarjev

AMD predstavil Live!

AMD - AMD je predstavil Live! platformo, namenjeno multimedijskim računalniškim sistemom. Po besedah AMD-ja, Live! uporabnikom omogoča enostavno predvajanje in urejanje multimedijskih vsebin in njihovo izmenjavo in skupno uporabo z drugimi uporabniki Live! sistemov. AMD Live! PC, ki temelji na dvojedrnem procesorju Athlon 64 X2, bo kupcem na voljo naslednji mesec, med drugim bodo svoje Live! PC-je kupcem ponudili Acer, Alienware, Fujitsu Siemens in HP. Prav tako je AMD razvil poseben paket programske opreme za omenjene sisteme z imenom LIVE! Entertainment Suite. V drugi polovici leta naj bi AMD predstavil še Live! platformo za prenosnike, temelječo na Turion 64 X2 procesorjih.

Več o Live! si preberite v AMD-jevem poročilu za javnost ter v novici na daily-Tech-u, oziroma obiščite spletno stran Amdlive.

9 komentarjev