»

Svež popravek za od mrtvih obujen Windows XP

Microsoft - Čeprav je Microsoft celo leto opozarjal, da se 8. aprila letos nepreklicno izteče podpora Windows XP in da novih popravkov ne bo, je sedaj vendarle moral snesti besedo. Ranljivost, ki so jo odkrili v vseh verzijah Internet Explorerja od 6 do 11, je tako resna, da bi bilo neodgovorno pustiti uporabnike Windows XP nezaščitene, so sklenili v Redmondu.

Ranljivost je ta teden odkril FireEye, ko so opazili, da jo napadalci izkoriščajo proti IE9, IE10 in IE11. Kasneje se je izkazalo, da so ranljive še predhodne verzije IE. Microsoft je kmalu potrdil obstoj luknje in pripravil popravke.

Čeprav Window XP uradno ni več podprt, bo Microsoft vsaj še leto dni razvijal popravke tudi zanj, saj sta to...

94 komentarjev

Novi in cenejši MacBooki Air

Slo-Tech - Apple je prenovil svojo družino prenosnikov MacBook Air in nekoliko znižal njihove cene. Novinci iz nove serije se od stare navzven praktično ne razlikujejo, saj je oblika ohišja enaka. Tudi specifikacije ne kažejo bistvenih izboljšav, saj še vedno najdemo 4 GB pomnilnika (v osnovnem modelu), 128 ali 256 GB SSD (ki pa je odslej na vmesniku PCIe in ne več mSATA, ker bo blagodejno vplivalo na hitrost), grafiko Intel HD 5000, zaslon z ločljivostjo 1366 x 768 (11-palčni) ali 1440 x 900 (13-palčni). Spremembe so v procesorju.

Ta je še vedno iz družine Haswell, ki pa je odslej Core i5 s frekvenco 1,4 GHz (prej 1,3 GHz). Z možnostjo Turbo Boost sedaj pospeši do 2,7 GHz (prej 2,6 GHz). Ob doplačilu je možna nadgradnja vse do 1,7 GHz Core i7. Izboljšana je tudi učinkovitost, saj sedaj 13-palčni model zdrži kar 12 ur pri poganjanju Mac OS X 10.9...

96 komentarjev

T-2 z junijem draži storitve

Cenik od 1. 6. 2014

vir: T-2
T-2 - Iz družbe T-2 so sporočili, da bodo s 1. junijem spremenili ceno (nov cenik) svojih storitev, ki se bo dvignila. Pojasnjujejo, da so se za tako potezo odločili, ker jih vanjo silijo "pritiski na dvige cen, ki so jih operaterji deležni v zadnjem letu". Dodajajo, da težave rešujejo tudi z notranjo optimizacijo (varčevanjem), a ta ni več zadoščala. T-2 je cene nazadnje dvignil 1. februarja lani, ko so podražitve znašale evro ali...

58 komentarjev