»

Tester hitrosti v igrah

Guru 3D - Sintetičnih testerjev je ogromno, ja. Če pa želite takega, ki vam bo izmeril FPS v DirectX igrah, pojdite sem. Programček je zelo priročen in enostaven. Primeren je za vse tiste, ki se vam ne ljubi odpirati konzole v igri, da bi vam ta štela FPS. Nekatere igre te možnosti sploh nimajo, zato je FRAPS (ime programčka) še bolj priročen. Sicer nismo igračkarska stran, ampak kot veste, so igre eden najbolših pokazateljev sposobnosti sistema. Da pa bi izmerili hitrost le teh, potrebujemo FRAPS.

7 komentarjev

Nvidia se prodaja

X-Bit Labs - No ja, ne ravno Nvidia, ampak njen najnovejši GeForce3 čip. Izšel je že v začetku marca, ampak ga Nvidia ni spustila v prodajo. Domnevno zaradi driverjev, ki bi GeForce3 delali krivico. Tokrat je zares izšla. Kje drugje, kot na Japonskem. Zadnja verzija čipa, ki je tudi na grafični kartici je A05. NV20 (prototip GeForce3) je imel oznako A01. Prva grafična kartica ne tem čipu pa je prišla iz podjetja, imenovanega PixelView. Kartici je ime XX-Player MVGA-NVG20A in ima 64MB DDR SDRAM-a. Pomnilnik je zelo hiter, saj nosi oznako 3.8ns.
Prvotna načrtovana cena GeForce3 kartic je bila $500 in več. Cena je od marca občutno padla. Tako morate na japonske za dotično kartico odšteti okoli $400. Ne pozabite, da so vse stvari na Japonskem dražje. Kartica naj bi v Evropi in Severni Ameriki stala okoli $350. Kar pa je že spodobna cena za kartico te vrste. ELSA, Leadtek in ASUS bodo kmalu izdali svoje GeForce3 kartice, ki bodo verjetno imele še kakšne posebne dodatke. ...

2 komentarja

Windows XP šele v letu 2002?

ZDNet - Microsoft sicer načrtuje, da bo lahko dal t.i. gold code v proizvodnjo julija ali avgusta, vendar pa so v podjetju povedali, da so v časovni stiski. Posledica tega je, da bo Windows XP prispel na police šele naslednje leto.
Dosti je odvisno od tega, ali bo Microsoft lahko držal rok (julij ali avgust), da bi takrat dal v proizvodnjo t.i. gold code, zadnjo verzijo programa, saj proizvajalci potrebujejo nekje 4 do 8 tednov za proizvodnjo. Poleg tega pa je problem tudi v tem, da nameravajo jeseni dati v prodajo Xbox, in ne želijo ob istem času dati v prodajo tudi Windows XP.
Več o tem si lahko preberete tukaj.

20 komentarjev

Hewlett-Packardov DVD/CD-RW

CDRLabs - Take rešitve so se mi vedno zdele najbolj fascinantne. Za ljudi, ki v računalniku nimajo dosti prostora, je bilo vedno prvo na vrsti kompenziranje, odločanje, selekcija. To se je pred časom že končalo, ko je Ricoh predstavil svoj kombinirani pogon CD/DVD/CDRW, s katerim je res zaoral ledino na področju. Ta pogon (MP9120A) sem tudi testiral, njega opis si boste lahko prebrali jutri, ko bo članek lektoriran do konca. Danes sem pa na CDRLabs zasledil test še ene kombinirane rešitve, tokrat od Hewlett-Packarda. Oglejte si jo na tem naslovu. Sedaj mi je pa kar žal, da nisem dobil tudi te enote na test...

1 komentar

RAMBUS izgublja

EBN - Kaj naj rečem o podjetju, ki na trgu neslavno propade, nato pa za zadovoljitev toži prav vse proizvajalce po vrsti, češ da so kršili njegove patente? Karkoli bi rekel, bi strogo kršilo moralna pravila naše strani, zato ostanimo samo na reku: "Bes jih plentaj". Resno. Njihov neprofesionalni arogantni odnos jih bo pripeljal samo do ene stvari - propada. Tega se zavedajo tudi v ZDA, saj je okrožni sodnik Robert Payne ovrgel prav vse tožbe RAMBUSA proti podjetju Infineon, razen treh, v isti sapi pa izjavil, da Infineona itak ne bi obtožil kakršnihkoli zlih dejanj. RAMBUS je spet pogorel v celi črti. Živel ameriški sodni sistem ! Klik!

5 komentarjev

P4 1,4 GHz ter P4 1.7 GHz

Active Hardware - Na Active Hardware sem zasledil primerjalni test - pod drobnogled so vzeli Intel P4 1.4 GHz ter Intel P4 1.7 Ghz, sparjena z osnovno ploščo Intel D850GB, ki temelji na Intelovem i850 čipovju. Čeprav je test dolg že kar predolgih 16 strani, povedanega ni bilo kaj preveč novega: Danes Intel P4 ponuja premalo za preveliko ceno. Narediti moramo preveč zamenjav (ohišje, pomnilnik, napajalnik) za premalo efekta. Res je, da je Intel v P4 vgradil res vse nove funkcije in da je P4 pač prvo novo jedro po Pentiumu Pro (na katerem so bili grajeni vsi nadaljni Pentiumi, vključno s P3) in res je tudi, da je bil tudi Pentium Pro polomija, saj je (ironično) bil predrag, res ponujal veliko, a pač premalo, da bi se ga splačalo kupiti. Če vprašate mene, bo P4 doživel lepo prihodnost šele takrat, ko se bo spravil izdelave nove serije procesorjev v .13 mikronski tehnologiji, saj ga bodo izdali na novem podnožju. Torej, trenutno podnožje, na katerem se potijo P4 procesorji, je le začasno. Da je pa bera...

4 komentarji

Film Lord of the Rings

Geek News - Za vse oboževalce Tolkienovega Gospodarja prstanov: na geeknews sem zasledila eno stran, kjer so objavili nekaj slik iz prihajajočega filma, posnetega po tej knjigi. Tudi sicer je na tej spletni strani precej informacij o filmu Lord of the Rings, priporočen ogled za vsakega pravega oboževalca! Klik!

10 komentarjev

Prvi virus v MSN Messenger

The Register - Pojavil se je prvi virus, ki se razširja s pomočjo MSN Messenger programa. W32/Hello, internetni črv, se širi na računalnikih z operacijskim sistemom Windows, kot datoteka Hello.exe. Če uporabnik klikne na to datoteko, ki je v resnici Visual Basic 5 aplikacija, črv napravi bližnjico brez imena in ikone v start-up mapi v Windows-u. Potem se bo poskušal poslati vsem ljudem na kontaktni listi uporabnika MSN Messenger programa.
Če MSN Messenger ni instaliran na računalniku v pričakovani mapi, se bo namesto črva prikazalo sporočilo: "Run-time Error '91'. Object variable or With block variable not set."
Ta črv je označen kot low risk, ker se ne razširja hitro ter ne povzroča dosti škode. Vseeno pa je v opozorilo uporabnikom, da naj bodo previdni tudi pri programih za "instant messaging".

4 komentarji

Google počasi oživlja deja.com-ov arhiv novičarskih skupin

CNet - Google je dal uporabnikom na voljo arhiv sporočil na groups.google.com novičarskih skupin (Usenet, ali tudi newsgroups), od leta 1995 naprej. Teh sporočil je več kot 650 milijonov in predstavljajo dober vir informacij z najrazličnejših področij.
Ta arhiv si je predhodno lastila deja.com spletna stran. Maja 2000 so izklopili starejši del arhiva novic, kar pa uporabnikov ni ravno razveselilo. Stanje te strani se je slabšalo, dokler ga Google ni prevzel februarja letos. Ker pa je Google delal na vgradnji arhiva novičarskih skupin v svoj iskalnik, se je vklop arhiva prestavil na kasnejši čas, kljub temu da so si uporabniki izmed vseh novosti najbolj želeli ravno vklop arhiva.
Vseeno pa je iskanje po arhivu novičarskih skupin v testni fazi in kritiki pravijo, da še mora biti dodelano; je pa vsaj začetek.

4 komentarji