»

V kiberpipi ta teden: Document Freedom Day 2012, 8. Drupal meetup, Dementia 13

#199: Infografika ftw! w/ Leon van Bakel, 28. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 3.4. ob 18h, vas vabimo da z nami proslavite Document Freedom Day 2012 - Ta poseben dan, ko praznujemo odprte formate, bomo obeležili s predavanji na temo HTML5, odprtih video formatov, posebnim gostom in seveda tradicionalno torto.

V četrtek 5.4. ob 19h, vabljeni na osmo srečanje skupnosti Drupal Slovenija, kjer bo Janez Urevc predstavil učinkovito t.i. keširanje Drupala 7, Iztok Smolič pa bo predstavil razvoj lastnega inštalacijskega profila in uporabo z Aegir platformo za gostovanje Drupal spletišč, ki omogočajo, da prihranimo dan ali dva pri razvoju.

V četrtek 5.4. ob 20h, vabljeni v našo kinodvorano, v kateri na tokratšnji Filmšteki predvajamo Dementia 13, nizkoproračunski...

0 komentarjev

Googlove prvoaprilske šale

Google Maps za NES.

Slo-Tech - Kot je zdaj že v navadi, se je Google tudi letos potrudil s pripravo izvirnih prvoaprilskih potegavščin in najavil prgišče novih, zanimivih storitev.

Japonska podružnica je prištimala 8-bitno različico Google Maps za popularno Nintendovo konzolo NES (izid '83, konec prodaje '03, prodanih 60 milijonov enot). Kot pravijo, ima konzola preveč uporabnikov, da bi jo lahko preprosto prezrli, zato so izdelali posebno kaseto z vgrajenim dial-up modemom (na sliki), ki ji zagotovi potrebno mrežno povezljivost. Izgled je seveda prilagojen zmožnostim 8-bitne grafike, vse ostale funkcije, vključno s Street View, pa delujejo brez težav. Za tiste, ki o nakupu konzole še razmišljate, so pripravili predogled znotraj običajnih Google Maps (klik na Quest...

6 komentarjev