»

Novo na Slo-Mod

Slo-Mod - Mokre sanje prvih ustvarjalcev in obiskovalcev Slo-Techa so bile v veliki meri tudi modifikacije računalniških komponent. Slo-Tech je v evoluciji postajal čedalje bolj splošen računalniški portal in tudi to je na nek način botrovalo nastanku portala Slo-Mod, o katerem smo že poročali.

Pridni ustvarjalci nekaj tednov stare strani so že spisali nekaj nadvse zanimivih člankov. Winsucker je ustvaril članek Vgradnja dveh napajalcev, Zupo vas bo seznanil s stvorom, ki sliši na ime Disk-o-tišalnik, S-Master pa je spisal navodila, kako spremeniti Herculesa 9800 v 9800 PRO. Seznam vseh člankov najdete tukaj, preberite pa si tudi predstavitev ekipe in pravilnik.

1 komentar

Mula lažje diha

Slo-Tech - Pred kratkim začeto ogorčenje ob zaščiti blagovne znamke eMule v Nemčiji se je vsaj začasno poleglo. Podjetje Firstway Medien GmbH, ki je zaščitilo blagovno znamko, je privolilo v vrnitev znamke razvijalcem priljubljenega odjemalca za omrežja P2P, eMule. Očitno so aktivni člani projekta z odvetnikom dovolj odločno nastopili proti nasprotniku in ga prestrašili z dolgotrajnim in dragim sodnim postopkom, ki bi jih lahko doletel. Obljubljajo, da bo vsak darovalec sredstev, ki so jih zbirali za primer resnejšega sodnega postopka, lahko odločil, kaj se bo zgodilo z denarjem, ki ga je zaradi ugodnega razpleta precej ostalo. Klik!

Na novico nas je opozoril Tody.

4 komentarji

Ženske zašle tudi v vode piscev virusev

The inquirer - Če ste mnenja, da viruse pišejo predvsem fantje in moški s pomankljivim egom, ga boste v precej bližnji prihodnosti verjetno morali spremeniti. Tako so v ta "posel" začela prihajati tudi dekleta, ki pa se od svojih moških "kolegov" ne razlikujejo precej. V Belgiji so aretirali 19-letno dekle, ki je kljub mladosti že sprogramiralo štiri viruse (Quis, Coconut, Sahay in Sharp), do zdaj pa je poznano samo njeno "hekersko" ime - Gigabyte. Policija jo je obtožila enajstih kriminalnih dejanj, za katera pa ji grozijo tri leta zapora. Večina moškega dela hekerske scene se je že odzvala ter dejala, da ženska ne spada za računalnike. Klik!

11 komentarjev

Mars, bolj gotovo mrtev kot kdajkoli

The Salt Lake Tribune - Medtem ko dve sondi iščeta življenje na Marsu -- no ja, nad kakorkoli živimi Marsovci so vsi že obupali, iščejo predvsem vodo -- so s teleskopom s Havajev v Marsovi atmosferi našli vodikov persoksid, ki učinkovito razkužuje (preprečuje nastanek tudi najbolj osnovnim oblikam življenja) površje Rdečega planeta. Krog je bolj ali manj sklenjen, mali zeleni pa izgnani na rob vesolja.

43 komentarjev

Ko se forumaši spravijo na TV

newsobserver.com - V četrtek in petek prejšnji teden se je zgodil še en dokaz, da se lahko tudi najboljše ideje sprevrnejo v čisto nočno moro. Lokalna televizija News 14 Carolina iz ZDA se je ob prihajajočem snežnem neurju ponudila, da bo brezplačno objavljala sporočila tistih lokalnih podjetij, ki bi zaradi vremena imela težave s poslovanjem. Sporočilo si lahko oddal kar preko obrazca na njihovi spletni strani. Slaba ideja. Zelo hitro so se na tv začela pojavljati sporočila v stilu: "Cecil's Cockring Emporium - Back up by tommorow" in pa "All Your Base Are Belong To Us". Sporočila so nehali predvajati šele po trinajstih urah nenehnih objav. Povezava na originalni forum (zelo zabavno branje): The Wolf Web...

9 komentarjev

Že drugi Linux dan

Lugos - V petek, 2. aprila, bo v ljubljanskem Koloseju projektorjem vsaj čez dan prizanešeno s hollywoodskimi "umetninami". Po poročanju Lugosa se bo namreč na ta dan zgodil že drugi Linux dan letos (prvi je bil 30. januarja). V celodnevni prireditvi se bodo zvrstila predavanja, delavnice, laboratorijske vaje ipd. o odprtokodnih rešitvah s poudarkom na Linuxu. Stvar na žalost ni brezplačna, organizator Housing namreč zahteva kotizacijo, reci in piši, 39.900 SIT + DDV oz. 3 Prešerne manj, če se prijavite do 10. marca.

Če se vam zdi tole predrago, vam še vedno ostane brezplačna predstavitev Slixa.

2 komentarja

Policijska ura za spam?

The Register - Četrta največja "dobaviteljica" spama na svetu, Južna Koreja, se je odločila za nekoliko nenavaden korak v boju proti tej nadlogi sodobnega časa. Namerava namreč uvesti nekakšno "policijsko uro" za pošiljanje neželene pošte. Kot poroča The Register, naj bi prepoved veljala med 21. in 9. uro po korejskem času (ki je, če se še prav spominjamo s svetovnega prvenstva, 7 ur pred našim). Kazen za kršitelje naj bi potrojili na 30 milijonov wonov, kar znese približno 13650 britanskih funtov. Sicer so pristojni organi že pred tem 25 spamerskih podjetij oglobili za skupno 64 milijonov wonov.

Sicer mi ni čisto jasno, zakaj te nadloge kratkomalo ne prepovejo, ampak če jo zmanjšajo vsaj za kakšen odstotek, bo še vedno bolje kot nič.

1 komentar

Slix na Sredinem seminarju

Slo-Tech - V sredo, 3. marca, ob 18.15 bo na FMF na Jadranski 21 v Ljubljani (glede lokacije si oglejte tudi povezano novico) v predavalnici M3 v 2. nadstropju Žiga Kranjec predstavil Slix. Za tiste, ki še ne veste, za kaj gre, naj omenim, da je to "živa" distribucija Linuxa, ki ima marsikaj skupnega s trenutno Slo-Techovo, npr. skupne korenine v Knoppixu, izdelali pa so jo v Ljudmili. Vstop je seveda prost. Klik!

Kdo ve, morda pa bi znalo biti poučno za ustvarjalce Slo-Tech GNU/Linuxa ...

5 komentarjev