»

Rapsodija Microsoft: Drugi Akt

ZDNet - Po predlogu poravnave, po katerem naj bi velikan ne le dal veliko sredstev, ampak tudi spremenil politiko do preprodajalcev licenčne programske opreme, bo v sredo, 6. marca, 'zaslišanje' zunanjih prič (naj se mi nestrokovno pravno izrazoslovje oprosti), ki so kakorkoli drugače povezane z računalništvom in informacijsko tehnologijo.

Ta nabor pa skoraj v celoti predstavljajo podjetja in organizacije, ki so Microsoftovi konkurenti, nekatere organizacije pa so financirane iz računov drugih konkurenčnih podjetij. Mnenja.

0 komentarjev

Ledena kocka

Viren - Zopet ena lepa modifikacija. No ja, če temu sploh lahko rečemo modifikacija, saj je v bistvu ta ljud sestavil popolnoma svoje ohišje iz aluminija in pleksi stekla. Zelo lepo ter natančno sestavljeno (logotipi so rezani celo z laserjem). Modra svetloba tudi zelo dobro paše k srebrni, tako da lahko zadevo samo pohvalim. Oglejte si sami: Več slik najdete pa še na Vieren.

7 komentarjev

Še več Adobeta: Photoshop 7 beta

ZDNet - Pred dvema dnevoma je Adobe (ki sem ga po zobeh vlačil že novico nižje) izbrani druščini predstavil nov paket, ki predstavlja nujnek vsem fotografom ter večini onih, ki se ukvarjamo z računalniško grafiko. Kaj prinaša? Jah, sodeč po testu na ZDNet-u nova verzija predstavlja bolj skupek dodatkov in popravkov. Tako si sedaj Fotoštacuna zapomni lastnosti za vsako šablono posebej, vsebuje boljši datotečni brskalnik, ImageReady pa sedaj (med drugim) prinaša podporo 'dithering' prosojnosti GIF-ov. Klik! Moja omiljena izbira pak ostajajo Fireworks :D

0 komentarjev

Odklepanje Intela

DWPG - Najvecji problem pri Intelovih procesorjih (poleg cene seveda >:D ), je zagotovo zaklenjen mnozilnik, oz. nezmoznost, da se ga odklene.No, tega problema so se lotilili na DWPG.com, kjer so z malo truda in kar precej orodja 'uspesno' odklenili PII266. Poučno branje za vse nagnjene k destrukciji :D Se link !

4 komentarji