»

NV 20 že marca?

HotHardware - Na Hothardwareu sem zasledil zelo interesantno novico. Od nekega tipa, ki dela pri nVidi in je (seveda) ostal neimenovan so izvedeli naslednje. NVidin cilj je začeti izdelavo NV20 do 1. marca! Če je temu verjeti ali ne, je vaša odločitev, na Hothardwareu pa pravijo, da je zelo verjetno resnična, a vseeno dodajajo, da jo raje vzamimo z rezervo.

7 komentarjev

IBMov disk s 15.000 obrati

The Register - Iz IBMa so prišle novice o novem UltraStar disku, ki naj bi se vrtel s 15.000 obrati. Namen tega diska je tekmovanje z Seagateovim diskom, ki se prav tako vrti s 15.000 obrati. Na voljo naj bi bil v 18 in 36 GB različici, ustrezal pa naj bi uporabnikom, ki potrebujejo hitrost za delovanje spletnih strani in raznih transakcij. Jah kaj naj rečem, naš server močno potrebuje en, ali pa dva takšna diska. Klik!

1 komentar

Kako utišati računalnik?

HardOCP - Hm, kaj narediti, če rabiš en povprečen računalnik za gledanje DVD - jev in poslušanje MP3 - jev, hkrati pa hočeš, da se ga ne sliši preveč? Tukaj si lahko ogledate, kako so se tega lotili na HardOCP - ju. Poceni stvar. Torej, če vam je računalnik preglasen, kar poklikajte povezavo.

0 komentarjev

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji

Znano ime za Whistler in Office 10

The Register - Bliža se izid Beta2 različice Microsoftovega Whistlerja in pojavila so se prva koliko toliko zanesljiva ugibanja o dejanskem produkcijskem imenu operacijskega imena. Čeprav je meni ime Whistler kar priraslo k srcu moram priznati, da je se Windows XP in Office XP ne sliši tako slabo (XP naj bi pomenilo eXPerienced). Definitivno Microsoftovci niso uničili kulerskega kodnega imena z nečim stupidnim, kot je to uspelo AMDju z Duronom (ki se je prej imenoval Spitfire).

Še nekaj govoric z zvezi z Whistlerjem: v Beta 2 različici še vedno ne bo na voljo novi uporabniški vmesnik s kodnim imenom Luna. Bo pa zato na voljo opcija izbire med "klasičnim" Win2k/WinME Star Menujem in novim, popolnoma predelanim Star Menujem, ki najpogosteje uporabljene aplikacije združuje v lahko dostopen podmeni (ali nekaj podobnega...).

Še nekaj glede zaščite, ki jo namerava M$ vgraditi v Whistler. Zaenkrat nihče točno ne ve, kako za vraga bo ta zaščita sploh delovala, pojavljajo pa se ugibanja, da bo OS takoj po...

7 komentarjev

Apple + Nvidia = problemi za ATI

The Register - ATI in Apple sta že dalj časa tezno povezani podjetji, saj je skoraj vsa grafika v Applovih računalnikih ATijev produkt. Toda, vse kažem, da se bo to kmalu spremenilo, saj nekateri viri trdijo, da bo Apple začel uporabljati Nvidiine čipe. Novih grafičnih čipov bosta sprva deležna iMac in PowerBook, za katera je Nvidiin GeForce2 Go kot naročen. Kmalu pa naj bi Nvidiine čipe začeli videvati tudi v Power Macih, ter celo Cubih (v katerih trenutno kraljuje Radeon). Vsekakor bo uporaba trenutno najbolj popularnih 3D pospeševalnikov Applove računalnike naredila bolj privlačne za širše množice. ATI pa v jok in na drevo (or something )...

1 komentar

Dual Athloni pod linuxom

News Forge - Fantje z News Forga so se imeli priložnost poigrati z enim izmed redkih AMDjevih dvoprocesorskih mašin na svetu. Šlo je za Dual 1.2GHz mašino na predprodukcijski Tyanovi AMD760MP plošči z 256MB PC2100 DDR DRAMa, na žalost pa se s pošastjo niso mogli igrati dalj časa, saj je šlo za sejemski primerek. Na stroju je tekel linux in tako je edini benchmark, ki so ga lahko pognali v tem kratkem času bilo compilanje kernela. Vseeno gre za dokaj natančen test hitrosti procesorjev in sistema in moram priznati, da so rezultati, ki so jih dobili precej impresivni. Z enim procesorjem je postopek trajal 4.51 minute, z dvema pa okrogli dve minuti, kar je 147% pospešek. Whoa! Celoten članek najdete tukaj.

1 komentar

Transmeta Crusoe - procesor extraordinare

Beyond 3D - Nekaj pa moram priznati tej Transmeti. Iz ničesa so ustvarili toliko govorjenja o njihovih produktih, da že mejijo na velikane hype industrije. Razne internet strani namreč kar tekmujejo v tem, kdo bo napisal boljši članek in bolje predstavil arhitekturo in prednosti teh mičkenih procesorčkov. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da velika večina avtorjev teh člankov Crusoja ni videla niti na daleč, toda to ni pomembno, kajne? Kakorkoli, z Beyonda3D nas napada še en članek o Transmetinih procesorjih. Saj ne rečem, male stvarce so resnično dokaj zanimive, še posebej zaradi tega, ker so delno programibilne oziroma softverske... V primeru, da vsega skupaj še ne poznate, si članek le oglejte, drugače pa ga lahko mirno preskočite.

1 komentar