»

Nov intervju: Brad Spengler

Slo-Tech - Edi Strosar je za vas intervjuval Brada Spenglerja. Brad je vrhunski varnostni raziskovalec na področju Linux jedra. Stoji za razvpitimi "NULL pointer dereference" ranljivostmi, ki so pretresale Linux skupnost. Kot član PaX/grsecurity projekta je za varnost Linux sistema naredil več, kot bi nekateri želeli priznati. Za mnoge je Brad kontroverzna osebnost, vendar mu kredibilnosti nihče ne oporeka. Veselo branje.

12 komentarjev

Kitajska cenzurira App Store

Primer cenzurirane aplikacije

PC World - Apple se je pridružil kopici podjetij, ki morajo stisniti zobe in v zameno za prodajo na kitajskem trgu cenzurirati, kar partiji ni povšeči. Nedavno tega so na Kitajskem dobili iPhone, k čemur seveda sodi tudi App Store. Njegova kitajska inačica ni neokrnjena, saj je moral Apple odstraniti vse aplikacije, ki se navezujejo na Dalaj Lamo. Druga cenzuriranka je Rebiya Kadeer. Apple je suho dejal,...

5 komentarjev

AT&T: stacionarna telefonija mora umreti

Ars Technica - Medtem ko vedno več uporabnikov posega po VoIP in brezžični telefoniji, je ameriški telefonski operater AT&T Zvezni komisiji za telekomunikacije (FCC) sporočil, da je čas, da določijo datum upokojitve stacionarne telefonije. POTS (plain old telephone service) oz. PSTN (public switched telephone network) je relikt pretekle dobe, piše AT&T in dodaja, da gre zaradi tehnološkega napredka in sprememb v preferencah uporabnikov le še za vprašanje časa, kdaj bo PSTN nepotreben. Zato želijo od FCC jasno izjavo, da je PSTN v fazi ukinjanja in dokončen rok ukinitve.

Z njimi se strinjajo tudi kupci, ki že glasujejo z nogami. Dvaindvajset odstotkov vseh gospodinjstev v ZDA je že odpovedalo stacionarne priključke, vsak mesec pa sem jim pridruži 700.000 novih. Osemnajst milijonov jih naročuje Skype, Vonage ali kakšno drugo vrsto VoIP. Drugi indic je število širokopasovnih priključkov do interneta, ki je že zdaj preseglo število PSTN-priključkov.

FCC lahko torej le pospeši umiranje stare...

48 komentarjev

Južna Koreja zaključila protimonopolno preiskavo

ComputerWorld - Južna Koreja je zaključila preiskavo o domnevnem kršenju protimonopolne zakonodaje proizvajalcev flash pomnilnika. Preiskovali so dve korejski, eno japonsko in eno ameriško podjetje, pri čemer so ugotovili, da ni dokazov o obstoju kartelnega povezovanja. Za katera podjetja točno je šlo, v korejskem FTC (Fair Trade Commission) niso želeli povedati, neuradno pa se omenjajo Samsung, Hynix, Toshiba in SanDisk.

Korejci niso našli nobenih dokazov o dogovarjanju o cenah na mednarodnem nivoju in omejene dokaze o dogovarjanju o domačih cenah. Preiskava se je usmerjala predvsem na pomnilnik NAND flash, ki se rabi v predvajalnikih glasbe, digitalnih fotoaparatih, pomnilniških karticah, USB-ključih in podobno.

2 komentarja