NEST.2009

Poletje -- čas za oddih od celoletnih študijskih in delovnih naporov. Alkoholizirane najstnice se valjajo po blatu ob najbolj umazani reki v Sloveniji, avanturisti z ogromnimi nahrbtniki odletijo v jugovzhodno Azijo, pripadniki delavskega razreda pa za teden dni obiščejo severno Istro. Zavoljo napredka tehnologije je vedno več turistične ponudbe namenjene manj normalnim ljudem, med katere nedvomno sodimo tudi geeki. Slo-Tech se na tem področju že od leta 2001 trudi s pripravo zabavno-izobraževalnega vikenda za računalniške navdušence, od leta 2003 pod skrivnostno kratico NEST.

Polna dvorana

Polna dvorana

Štiri dimenzije prireditve se ne bodo premaknile z ustaljenega tira - tudi letos bo prireditev potekala med vikendom od 17. do 19. julija. Tretjič zapored bomo dogodek organizirali na idilični lokaciji v športni dvorani OŠ Cirila Kosmača v Piranu, kjer nas le kratek sprehod po ozkih uličicah loči od obale.

Ker se vas mnogo v preteklosti NEST-a ni udeležilo, velja razložiti, kaj tam sploh počnemo. Zlobne govorice o tem, da gre za povprečen lanparty, zavračamo kot povsem neresnične -- NEST je nekaj povsem drugega. V treh dneh, v katerih se bomo potili skupaj, boste lahko poslušali bolj in manj resna tehnološko usmerjena predavanja, se udeležili delavnic, opazovali zavidanja vredne računalniške modifikacije, seveda pa se bodo odvili tudi turnirji v igrah s privlačnimi nagradami.

Razpored dogajanja

petek, 12:00
začetek
petek, 17:00 - 18:00
Osnove AVR mikrokontrolerjev (Jan Volk)
petek, 18:00 - 19:00
H4x0r1ng CTF (letos končno spet)
petek, 19:00 -
večerja
petek, 20:00 - 21:00
CodeIgniter (Tomaž Muraus)

sobota, 8:30
zajtrk
sobota, 09:00 - 10:00
Garažna nevroznanost (Simon Belak)
sobota, 10:00 - 12:00
Digitalna evolucija (Tomaž Kristan)
sobota, 13:00
kosilo
sobota, 15:00 - 16:00
Ura Microsoftovih tehnologij (Luka Manojlovič)
sobota, 16:00 - 17:00
Kako z računalnikom poceni(za 20€) prižigati in ugašati nekaj desetin LEDic (Gašper Fele Žorž)
sobota, 17:00 - 18:00
TBA (Aleš Rosina)
sobota, 18:00 - 19:00
IPO v Sloveniji (Andrej Mertelj)
sobota, 19:00 -
večerja
sobota, 20:00 - 21:00
TBA (David Krmpotič)

nedelja, 8:30
zajtrk
nedelja, 10:00 - 11:00
Kako (ne) kontrolirati hitrost vrtenja ventilatorjev - izkušnje iz napak (Gašper Fele Žorž)
nedelja, 11:00
Platforma x86 kot vgrajeni sistem - GUI (Denis Pavliha)
nedelja, 12:00
predavanje Intel
nedelja, 13:00
kosilo
nedelja, 15:00
komentar CTF
nedelja, 16:00
razglasitev rezultatov in podelitev nagrad
nedelja, 17:00
konec
 

 

Obvezna oprema

Zaželeno je, da za svoje popolno udobje s seboj poleg temeljito opremljenega in očiščenega računalnika prinesete naslednje stvari:

Če ste mladoletni, za udeležbo potrebujete dovoljenje staršev. Če niste stari več kot 16 let, potrebujete polnoletnega spremljevalca.

Opozarjamo, da je posedovanje ter uživanje vsakršnih opojnih substanc (denimo alkohola, mehkih in/ali trdih drog) strogo prepovedano. Vsi kršitelji bodo pristali skupaj s svojim računalnikom na asfaltu pred šolo. Varnostna služba bo sumljivim osebam preprečila vstop.

Na dogodku je strogo prepovedana uporaba odprtega ognja, priklop grelcev in/ali kuhalnikov na električno omrežje ter vnos lahko gorljivih snovi. Bili ste opozorjeni.

Zvočniki so PREPOVEDANI, prinesite slušalke! Narava vam je hvaležna, sosedje pa tudi. :)

Lokacija

Dogodek se kot že zadnji dve leti dogaja na OŠ Cirila Kosmača, Piran. Če boste prišli z avtomobilom, parkirajte na Fornačah ali v piranski garažni hiši (bistveno bližje). Ob sami šoli parkirišč ni.

Kaj pa spanje?

Berite samo tisti, ki boste dejansko zatisnili oči. V obvezni opremi naj se nahaja spalna vreča, na kateri boste lahko zaspali. Zaradi prostorskih omejitev so francoske postelje prepovedane, lahko pa s seboj prinesete tudi kakšno podlogo, če ne verjamete v ravnanje hrbtenice pri spanju na trdi podlagi.

Lahko pa seveda pridete na odlična predavanja in prespite kje drugje.

Spremljevalne dejavnosti

Seveda se bo na letošnjem NESTu tudi igralo. Trenutno predvidena tekmovanja so:

Organiziramo lahko tudi tekmovanje iz kakšne druge igre. Pogoj za podelitev nagrad je 8 udeležencev. Predloge za dodatna tekmovanja lahko pošljete na team@slo-tech.com.

Pri prijavi ne pozabite navesti iger v katerih nameravate zmagati. Nagrade bodo. Denarnih nagrad ne bo.

Cena

Cena za vse tri dni, z vključeno hrano, letos znaša 40 EUR. Ob prijavi boste prejeli številko računa in sklic. V primeru prihoda na dogodek brez predhodnega plačila, znaša cena za gotovino 60 EUR.

Ali niste predragi?

Ne.

Zaključek

Seveda pa je najpomembnejši prijateljski vidik prireditve, zaradi katerega se veliko obiskovalcev vsako leto znova vrača na Obalo. Na NEST-u imate edinstveno priložnost spoznati ljudi, ki vam čez leto na forumu poskušajo razložiti, da je računalnik s svetlečim jabolkom boljši od vašega, da bomo kmalu živeli v računalniku in da so sledi za letali v bistvu od svetovnih vlad poslane možgane-kontrolirajoče snovi. Z vašim najljubšim moderatorjem se boste lahko pogovorili ob osvežilni pijači in v resničnem življenju nič manj nadležno Tajno policijo s civiliziranim obnašanjem in pico prepričali v ukinitev naziva.

Smo vas prepričali? Odlično!

Prijave so zaprte.