Anker odpoklical več zunanjih baterij

Matej Huš

20. sep 2024 ob 21:46:03

Kitajski proizvajalec baterij je sporočil, da so izdelki Anker 334 MagGo Battery (PowerCore 10K), Anker Power Bank in Anker MagGo Power Bank zaradi strukturnega defekta v proizvodnji potencialno nevarni, zato je kupce pozval k vračilu in zamenjavi. Gre za izdelke, ki so bili izdelani med 3. januarjem in 17. septembrom letos. Anker zagotavlja, da je prizadeta le manjša količina naprav, a iz varnostnih razlogov menjajo celotno serijo. Problematične izdelke prepoznamo po oznakah modela A1642/A1647/A1652, v preostalih pa težav ni, ker so dobavitelja problematične komponente že zamenjali.

V redkih primerih se lahko zgodi, da se litij-ionske baterije v napravi pregrejejo, kar lahko povzroči taljenje plastičnih delov, dim in vžig. Anker priporoča, da problematične naprave prenehamo uporabljati, shranimo na varno mesto in odložimo na zbirno mesto za litij-ionske baterije. Anker bo lastnikom zagotovil nove naprave, če lahko dokažejo lastništvo naprave (s serijsko številko oziroma potrdilom o nakupu).

Anker je iz enakih razlogov že junija odpoklical še en svoj izdelek, tudi tedaj pa naj bi bilo dejansko prizadetih zelo malo naprav iz problematične serije.