Napovednik za GTA VI je tu

Matej Huš

5. dec 2023 ob 21:23:00

Dočakali smo prvi napovednik za prihajajoči naslov iz franšize Grand Theft Auto. Dan pred načrtovano predstavitvijo je na omrežje X ušel posnetek, zato se je moral založnik Rockstar hitro odzvati in ga še uradno priobčiti. V napovedniku za GTA VI se potrdijo številne špekulacije, o katerih smo poslušali minuli leti.

Predvsem vemo, da bo GTA VI nared leta 2025. Za zdaj so potrdili, da bo na voljo za platformi PS5 in Xbox Series X/S, nič pa se še ne ve o verziji za osebne računalnike. Prejšnji verziji sta za PC izšli nekaj mesecev po uradnem izidu za konzole. V napovedniku vidimo vse, kar je zaščitni znak franšize: hitre avtomobile, gotovino, orožje in ameriškega junaka v Vice Cityju, ki je zgrajen po zgledu Miamija. Protagonistka bo to pot Lucia, ki so jo izpustili iz zapora, pomagal pa ji bo še njen fant.

GTA V je izšel davnega leta 2013, zato je naslednik že težko pričakovan. GTA V je bila s 190 milijoni izvodov druga najbolje prodajana videoigra (za Minecraftom), zato so pričakovanja visoka. Temu primerni so tudi vložki, saj so za igro doslej porabili že več kot milijardo dolarjev, s čimer bo najdražja igra doslej. Videli bomo, ali bo tudi najuspešnejša.