Counter Strike 2 prihaja poleti

Matej Huš

22. mar 2023 ob 22:12:34

Nepričakovano je Valve sporočil, da lahko že letos poleti pričakujemo novo izdajo priljubljene igre Counter Strike 2. Poganjal ga bo pogon Source Engine 2 in bo na voljo kot brezplačna nadgradnja za igralce CS:GO. Še več, nekateri igralci bodo lahko beta verzije testirali že v teh dneh, čeprav Valve ni razkril, kako natančno so izbrali srečne preizkuševalce. Povabili jih bodo glede na parametre dosedanjega igra, nato pa bodo morali povabilo še sprejeti. Sčasoma se bo njihovo število povečevali, so še obljubili.

Valve se baha, da gre za največji tehnološki preskok doslej v franšizi Counter Strike, ki bo še leta prinašal nadgradnje in razširitve. Omenjajo nadgrajene mape, boljše dimne granate, posodobljene vizualne in zvočne učinke itd. Dimne granate bodo na primer postale pravi volumetrični objekti, ki se bodo odzivali na dogajanje v okolju - možno jih bo razpihati in vanje narediti "luknje". Ne glede na hitrost (tick rate) bo premikanje in streljanje enako odzivno za vse igralce (sub-tick za več kot 128 tickov). Ob tem velja poudariti, da bodo igralci vse predmete iz CS:GO nesli s seboj v Counter Strike 2.

Counter Strike 2 bo četrta večja izdaja v zgodovini franšize. Prva verzija je izšla leta 2000, sledili pa sta Counter-Strike: Source leta 2004 in Counter-Strike: Global Offensive iz leta 2012, ki je še danes ena najpopularnejših iger z 1,4 milijona igralcev na Steamu.