Vdor v GoDaddy razgalil 1,2 milijona strank

Matej Huš

22. nov 2021 ob 19:14:44

Ponudnik gostovanja in registracije domen GoDaddy je v poročilu regulatorju trga vrednostnih papirjev (SEC) razkril, da je bil 6. septembra žrtev hekerskega vdora, ki so ga odkrili minuli teden. Vodja varnosti Demetrius Comes je dejal, da je podjetje opazilo nepooblaščen dostop do sistemov, kjer imajo strežnike WordPress svojih uporabnikov. Omogočajo namreč namestitev WordPressova na svoje strežnike.

Vdor je prizadel podatke 1,2 milijona uporabniških računov, pobegnili pa so elektronski naslovi, uporabniške številke in prva gesla za posamezne račune (preden so jih uporabniki, če so jih, spremenili). GoDaddy ima sicer okoli 20 milijonov strank. Največja nevarnost je potemtakem zloraba teh podatkov za phishing napade. Pobegnili so tudi prijavni podatki za sFTP (uporabniška imena in gesla), v nekaterih primerih pa še ključi SSL. GoDaddy je že ponastavil gesla in ključe, certifikate SSL pa še bodo.

To ni prvi vdor v GoDaddy. Leta 2018 je napaka v konfiguraciji AWS povzročila razlitje podatkov z 31.000 sistemov v GoDaddy. Lani pa so napadalci vdrli v 28.000 uporabniških računov.