Microsoft zaradi hroščev umaknil dva popravka

Dare Hriberšek

16. feb 2020 ob 13:14:08

Microsoft je včeraj umaknil redni skupni popravek KB4532693, objavljen pretekli torek, potem ko so družbena omrežja preplavile pritožbe o izginotju uporabniških profilov, nekaterim so z namizja izginile datoteke, drugim pa so se pomešele ikone in (o groza) slike ozadij na namizju. Nekateri poročajo o neprestanem vnovičnem zaganjanju sistema, črnem zaslonu, izginuli vsebini start menija in še čem.

Izkazalo se je, da je sistem med nameščanjem popravka napravil začasni uporabniški profil in mu tudi spremenil končnico, bodisi v .000 ali pa .bak. Rešitev je seveda prenos vsebine teh začasnih map v originalno mapo z uporabnikovim profilom.

Druga včeraj umaknjena nadgradnja pa je samostojni varnostni popravek KB4524244, ki je prizadel tako domače kot strežniške namestitve in zaradi katerega so uporabniki poročali o težavah pri zagonu, zamrzovanju sistema in drugih nevšečnostih. Kot zdravilo pri Microsoftu svetujejo pregled zgodovine nadgradenj in odstranitev KB4524244. Nova različica je v pripravi in jo bodo objavili v bližnji prihodnosti.