Cryptoparty Slovenija 2019: Družba nadzora

DomenS

24. feb 2019 ob 16:37:07

V petek, 1.3.2019 se bo ob 18h v ljubljanskem Poligonu na Tobačni odvil že peti letni Cryptoparty Slovenija dogodek, na katerem bodo letos razpravljali o družbi nadzora. Na dogodku bodo predavali predstavniki Privacy International iz Londona, European digital rights (EDRi) iz Bruslja, Mozilla iz Berlina ter domača Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani ter PalmaBot. Več o programu je na voljo na spletišču konference

Organizatorji so si za letošnjo rdečo nit izbrali družbo nadzora, tako bomo lahko poslušali predavanje o izdvajanju državnega nadzora zasebnim korporacijam, težavam algoritemskega nadzora vsebin ter problemov (samo)regulacijskih pristopov do vprašanja varovanja zasebnosti in osebnih podatkov na spletu. Manjkale pa ne bodo niti kriptovalute, saj bomo na letošnjem Cryptoparty Slovenija dogodku opozorili tudi na problem zasebnosti pri t.i. KYC postopkih. Poleg predavanj boste lahko udeleženci sodelovali v nagradnem žrebu in izmenjali mnenja o izzivih zasebnosti in spletnega nadzora s predavatelji in pestrim naborom udeležencev, ki ponavadi prihajajo tako iz sveta odločevalcev, industrije ter zainteresirane javnosti.

Cryptoparty je neformalno druženje uporabnikov, ki skrbijo za svojo komunikacijsko zasebnost in zasebnost na spletu. Poleg druženja boste lahko prisluhnili predavanjem strokovnjakov s področja spletne varnosti in odprte kode, ki vam bodo pomagali pri prvih korakih k bolj varnemu komuniciranju na spletu.