NiceHash ponovno začel obratovati

Matej Huš

22. dec 2017 ob 09:39:28

Dobra dva tedna po vdoru, v katerem so napadalci ukradli več kot 4700 bitcoinov, je slovenska stran za rudarjenje NiceHash spet pričela obratovati. Toda težav s tem še ni konec, saj so vsi uporabniki ugotovili, da so njihovi pretekli neizplačani zaslužki izginili. Preiskava vdora in iskanje izgubljenega denarja medtem še vedno potekata.

Iz NiceHasha uporabnikom sporočajo, da bodo podrobnosti o načinu, kako bodo uporabniki dobili povrnjen izgubljen denar, objavili januarja. Škode je bilo za okrog 55 milijonov evrov, kar ni malo. NiceHash zatrjuje, da so našli investitorje, ki bodo ta primanjkljaj pokrili in starim uporabnikom prihodnje leto povrnili izgubljeno. Prav tako zagotavljajo, da so na strani ustrezno okrepili varnostne mehanizme, da se tovrstni napadi v prihodnosti ne bi mogli več zgoditi. Uporabniki naj za nadaljnjo uporabo strani ustvarijo nova gesla, uporabljajo nove naslove denarnic in nadgradijo programsko opremo, so še svetovali.

Za zdaj se zdi, da vdor drugih večjih posledic za NiceHash ni imel. Na strani še vedno delujejo vse storitve enako kot pred vdorom, prav tako so številni uporabniki še vedno odločeni, da se vrnejo. Dolgoročno pa je vse odvisno od tega, kako bo NiceHash spoštoval obljubo o povrniti izgubljenih sredstev.