» »

Prihaja samostojen Oculus Go

Prihaja samostojen Oculus Go

Slo-Tech - Facebookov odsek za Oculus je predstavil nov samostojni komplet za navidezno resničnost Oculus Go, ki sodi nekam med Oculus Rift in Gear VR. Za 200 dolarjev dobimo brezžično, samostojno napravo, ki ne potrebuje računalnika ali mobilnega telefona. Prodaja se bo pričela prihodnje leto, so pojasnili na razvijalski konferenci OC4. Oculus Go bo imel vgrajene lastne zvočnike, bo pa možno uporabiti tudi zunanje. Zaslon, ki ne bo več OLED, temveč LED z zelo nizkim odzivnim časom, bo sliko prikazoval z ločljivostjo 2560 x 1440 točk. Bo pa Oculus Go, sicer samostojna naprava, tudi združljiv s celotnim ekosistemom GearVR, kar pomeni, da bo vgrajena strojna oprema nekje na nivoju pametnih telefonov, ki že danes poganjajo Gear VR.

Hkrati je Mark Zuckerberg sporočil, da je znižanje cene Oculus Rifta na 400 dolarjev postalo trajno. Spomnimo, da je ta komplet še v začetku leta stal 800 dolarjev, potem so ga marca pocenili na 600 dolarjev, sedaj pa je začetna cena razpolovljena. To je v skladu z Zuckerbergovo napovedjo, da želijo ekosistem Oculus prodati milijardi uporabnikom. Za to je treba predstaviti različne modele z različnimi, a nizkimi cenami.

Čakamo pa še na Oculus "Santa Cruz"
, ki bo sprva na voljo razvijalcem. Imel bo sledenje z notranje strani (inside-out headset tracking, torej brez zunanjih kamer ali povezave z računalnikom) in ročne krmilnike s šestimi prostostnimi stopnjami. To naj bi bil prvi izdelek, ki bo imel samostojen naglavni komplet in krmilnike s slednjem.

2 komentarja

Jst ::

Nekaj informacij manjka. Kaj to pomeni, da brez PCja ali kakršnekoli druge zunanje naprave lahko gor naložiš špil in igraš?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Truga ::

To je Gear VR, vse je identicno kot tisto, samo telefona ne rabis.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VR očala

Oddelek: Kaj kupiti
445738 (306) wolverine22
»

Googlov Daydream je mrtev

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
134816 (3740) PrimozR
»

Oculus stavi na brezžične VR naočnike Quest

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
186975 (5777) Netrunner
»

HTC pokazal Vive za navidezno resničnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
6418065 (15650) m0LN4r
»

Sonyjev Morfej za navidezno resničnost v PS4

Oddelek: Novice / Konzole
149108 (6426) bMozart

Več podobnih tem