Nov Microsoftov telefon: Samsung Galaxy S8

Matej Huš

31. mar 2017 ob 08:47:02

Microsoft se je odločil, da lastnih pametnih telefonov ne bo več prodajal. Tudi nakup Nokie jim ni prinesel uspeha na tem področju, lani pa niso izdali čisto nič pametnega. Zato bodo odslej le posojali svoje ime uveljavljenim znamkam. Tako smo po včerajšnjem razkritju Samsungovega Galaxyja S8 danes ugledali Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition. Microsoft je že začel zbirati prednaročila za ta telefon, ki bo izšel v prihodnjih tednih.

Microsoftov tiskovni predstavnik pojasnjuje, da gre za telefona Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8 Plus, ki bosta originalna, a prejela Microsoftovo prenovo programske opreme. Tako bosta imela prednaložene Office, OneDrive, Cortano, Outlook in druge programe iz Microsoftovega ekosistema. Microsoft je že v preteklosti ponujal svoje aplikacije na telefonih Android, a je šel to pot s Samsungom še dlje. Telefoni se bodo prilagodili v Microsoftovo opremo po prvi vzpostavitvi povezave z WiFi, ko bodo poleg omenjenih dobili še OneNote, Bing, Skype, MSN News, LinkedIn in ostalo Microsoftovo šaro. Prodaja se v ZDA prične 21. aprila.

Ni še čisto jasno, ali bo Microsoft svoj Surface Phone dejansko izdal. A do tedaj bo Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition najboljši Microsoftov telefon, saj bo imel popolnoma enako strojno in programsko opremo kakor klasična verzija, le da bo imel še vse Microsoftove pritikline. Tako bo sedaj v Microsoft Store moč kupiti telefon, ki ga poganja Android, kar si je bilo še pred leti ali meseci nemogoče zamisliti. Telefona bosta stala 750 in 850 dolarjev.