Industrija reinkarnacij: V 4K ločljivosti se vrača legendarni StarCraft

Nina Perovič

27. mar 2017 ob 13:23:28

Vsi, ki ste v 90h letih onanirali na računalniške igre imate blizu srca zagotovo zapisano ime StarCraft. In podobno kot mnoge druge legendarne igre bo tudi zvezdna obrt doživela reinkernacijo. In to že to poletje. Vsaj tako pravi Blizzard Entertainment, ki je napovedal izdajo StarCraft:Remastered, novo različico klasične real-time strateške igre StarCraft in StarCraft: Brood War. In kaj prinaša prenova? Predvsem vizualne bombončke.

StarCraft:Remastered se bo tako ponašala s prenovljeno 4K Ultra High Definition grafiko originalne igre. Blizzardovci napovedujejo veliko posodobitev, kot so nadgradnja zvoka, vizualne preobleke misij, nove algoritme za matchmaking ter možnost povezave z aplikacijo Blizzard App (včasih Battle.net) in možnost shranjevanja podatkov v oblak. Pri Blizzardu pa želijo kljub osveženi različici igre ohraniti potek osnovne mehanike igre.

Igra za naslednjih 20 let

CEO in soustanovitelj podjetja Blizzard Entertainment Mike Morhaime je ob najavi poudaril, da “StarCraft: Remastered predstavlja moderno različico kultne igre z novim izgledom, zvokom in izboljšano spletno podporo, kar bo omogočilo igranje priljubljene igre še naslednjih 20 let.

Pri Blizzardu so napovedali tudi, da ta teden načrtujejo izdajo novo posodobitev igre StarCraft: Brood War (verzija 1.18), ki bo vsebovala popravke napak, nove načine preprečevanja goljufanja ter izboljšave za igranje na Windowsih 7, 8.1 in desetici.

Igra bo na voljo tako za Windows kot Mac, natančni datum izdaje in cena pa za zdaj ostajata skrivnost.