Izpad računalniškega sistema prizemlji letala za več ur

Matej Huš

9. avg 2016 ob 19:00:35

Najučinkovitejši način, da preprečite vzlet kakšnega letala, se skriva več tisoč kilometrov stran do vzletne piste. Računalniški sistemi letalskih družb so postali kritične točke, kjer vsakršna okvara povzroči odpovedi več tisoč letov, jezo desettisočev in milijonsko škodo. Včerajšnji izpad sistema pri ameriškem letalskem prevozniku Delta je svež opomin, da so letalske družbe pri IT-ju ostale nekje daleč v preteklosti.

Delta je namreč včeraj odpovedala približno tisoč poletov (dnevno jih opravijo okrog šest tisoč), še več sto pa jih je bilo prestavljenih, ker je izpadel njihov glavni podatkovni center v Atlanti. Približno šest ur je trajal popoln mrk Deltine flote, potem pa so počasi začeli vzletati, čeprav so bili nekateri leti odpovedani tudi kasneje. Prizemljena so bila Deltina letala povsod po svetu, ne glede na lokacijo. Uradna verzija pravi, da so utrpeli izgubo napajanja, neuradno pa naj bi preklop na rezervni generator povzročil požar, ki je uničil glavno in rezervno napajanje podatkovnega centra v Atlanti.

Napake in okvare se dogajajo, nerazumljivo pa je, da ne obstoji rezervno vozlišče, ki bi lahko takoj vskočilo in preprečilo odpovedi tisočih letov in večurne zamude. Zlasti je problematično, da se to dogaja precej pogosto. Konec minulega meseca je Southwest odpovedal 2300 letov, ker so imeli težave z usmerjevalnikom, kar je povzročilo izpad računalniškega sistema. Potreben je popolni ponovni zagon, kar traja 12 ur! Vsi leti so stekli po voznem redu šele pet dni pozneje, čeprav je sama napaka seveda trajala zgolj nekaj ur. V teh petih dneh so odpovedali 11 odstotkov poletov, škode pa je za 5-10 milijonov dolarjev. Seznam podobnih izpadov ni redek, saj je podobnih incidentov nekaj vsako leto, resda pa niso vsi tako ekstremni.

Problem je, da so informacijski sistemi nekaterih letalskih prevoznikov zastareli in zasnovani v nekem drugem času, ko 100-odstotna dosegljivost informacijskega sistema ni bila tako zelo nujna. Recimo Deltin sistem ime korenine v turbulentnih časih, ko se je obubožana Delta borila za preživetje. Kasneje se je združila s prav tako slabo stoječim Northwestom, zato so bile investicije v IT nujno zlo. Deltini sistemi so iz 90. let in odtlej niso doživeli kakšne bistvene prenove, so pa danes ključni za razporejanje posadk, prijavo potnikov, prodajo vozovnic itd.