Pametne ure po dveh letih zastarele

Matej Huš

14. jun 2016 ob 08:22:16

Eden izmed glavnih pomislekov glede dragih pametnih ročnih ur je bilo zastarevanje, ki je pri elektroniki čedalje hitrejše, medtem ko drage klasične ure s starostjo praktično ne izgubljajo vrednosti. Da so imeli skeptiki prav, se dokazuje že dve leti po prvem razmahu pametnih ročnih ur, saj tedanji izdelki ne bodo dobili nove verzije operacijskega sistema Android Wear 2.0.

LG G Watch in Motorola Moto 360 prve generacije, ki sta bili eni prvih pametnih ročnih ur na trgu, ne bosta dočakali Androida Wear 2.0. To je sedaj že jasno, saj sta informacijo potrdila oba proizvajalca. Če za Moto 360 to še nekako razumemo, ker je strojno precej podhranjena, pa je LG G Watch veliko razočaranje. To je tudi v nasprotju z Googlovimi zagotovili, da se pametne ure ne bodo starale kot androidni telefoni, za katere po navadi dve leti po izidi ni nobene nadgradnja več.

Tudi lastnikom ostalih starejših modelov pametnih ročnih ur se ne piše nič dobrega, saj je negativnih odgovorov na seznamu več kot pozitivnih, precej pa je tudi še neopredeljenih.

To pomeni, da je nakup pametne ročne ure bolj podoben nakupu telefona kakor drage klasične ure. Sprijazniti se moramo, da bo sorazmerno hitro zastarala, od večnosti pa bodo ostale zgolj težke kovine v notranjosti. Vrednosti pa žal ne bo ohranjala.