Gmail na Androidu podpira tudi Exchange

Matej Huš

26. apr 2016 ob 19:30:33

Posodobitve aplikacij za pametne telefone kar dežujejo ter prinašajo večje in manjše novosti, o katerih niti nima smisla vsakokrat znova pisati. Tokratna posodobitev aplikacije Gmail za pametne telefone Android pa prinaša podporo za Microsoft Exchange, česar bodo veseli vsi, ki si želijo v isto aplikacijo dodati tudi službeno pošto, če uporabljajo strežnik Exchange.

Google je v Gmail podporo za druge elektronske predale (Yahoo, Hotmail in drugi prek POP ali IMAP) dodal že predlani, ni pa podpiral Exchangea. V resnici je bila delna podpora na voljo, saj so Exchange podpirali Nexusi in prgišče drugih androidnih telefonov z Lollipopom (ali novejšo verzijo), velika večina pa seveda ne. Tam je bilo treba uporabljati druge aplikacije, npr. Microsoftovo aplikacijo ali APKMirror. A če bi želeli imeti vso pošto na kupu v aplikaciji Gmail, tega doslej niso mogli storiti.

V naslednji dneh - Google nadgradnje pač daje na razpolago postopoma - bodo podporo za Exchange dobili vsi androidni telefoni z aplikacijo Gmail. Na iOS ni nič novega, saj ste tam z Gmailom obsojeni na Gmailov elektronski predal.