#4kuge: Kaj vse pesti naš internet?

DomenS

18. avg 2015 ob 18:07:57

V mesecu septembru bomo v sodelovanju s centrom Poligon, ki se nahaja v prostorih nekdanje Tobačne tovarne na Tobačni ulici 5 v Ljubljani, organizirali štiri tematske večere, na katerih se bomo z gosti in občinstvom pogovarjali o vročih temah razvoja informacijske družbe po svetu in pri nas.

7. 9. 2015: Nevtralnost interneta

Letošnja jesen bo vroča tudi na področju regulacije in prihodnosti spleta. Na evropskih političnih parketih je namreč nov predlog za vzpostavljanje modela regulacije s spletnim prometom, ki ogroža spletne vsebine, manjše spletne založnike in poveličuje telekome, ki skušajo izboljšati svoj položaj na trgu.

Gosta: Dušan Caf, predsednik Sveta za elektronske komunikacije republike Slovenije in Aleš Špetič, digitalni glasnik republike Slovenije

14. 9. 2015: CopyRight is Wrong!

Kako je mogoče, da se je zakonodaja o avtorski pravici v zadnjem stoletju tako malo spreminjala, kako je mogoče, da na spletu veljajo isti zakoni kot v času prvih tiskarn in zakaj se spremembe dogajajo tako počasi?

Gostja: dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M.

21. 9. 2015: Dobrodošli v Združenih državah nadzora

Da nadzor ni več domena ljudi, ampak ga vedno bolj prevzemajo stroji, ki so sposobni hitre obdelave ogromnega števila podatkov in da se v podatkovnih zbirkah znajdemo ne glede na to, ali dejansko počnemo kaj prepovedane ali ne, čivkajo že vrabci. Mogoče bi jim morali prisluhniti.

Gost: dr. Matej Kovačič

28. 9. 2015: Fevdalizem interneta

Ste se kdaj vprašali, koliko življenja puščate na spletu? In ste se kdaj vprašali, komu na spletu najbolj zaupate oziroma storitve katerega podjetja največkrat uporabljate? In ste kdaj pomislili, brez česa bi ostali, če bi določeno podjetje zaprlo svoja vrata?

Gosta: Gorazd Božič, vodja centra Si-cert pri javnem zavodu Arnes in Lenart Kučić, novinar