Nazaj h koreninam: računalniško ohišje od začetka izdelano doma

kuglvinkl

15. jul 2015 ob 20:21:35

Slo-Tech ima svoje korenine v navdušenju nad strojno opremo, natančneje nad njeno zmogljivostjo. In to takšnem navdušenju, da smo se na začetku spraševali, kako iz drago plačanega mlinčka z navijanjem izvleči še dodatne točke v 3Dmarku, Quake-u, ipd. Z navijanjem je prišla potreba po dodatnem hlajenju in s tem predelavah grdih belih škatel, s tem pa potreba po znanju in izkušnjah. Na začetku je na naši strani mrgolelo »projektov« v katerih smo rezali luknje v ohišja, jih barvali in namestili vsaj 10 ventilatorjev in občudovali narejeno.

Sčasoma je ta del, podobno kot na drugih straneh s podobno tematiko, postal samo ena od tem zanimanja. Razlog je v vstopu mobilne telefonije, kamor se zadnja leta steka največ denarja za raziskave in razvoj in širitev obzorij na splošna družbena vprašanja, ki jih prinašajo nove tehnologije.

Ne glede na to se še vedno najde kakšen forumaš, ki svojo ohišje predela, kakšen pa ga celo naredi doma, od začetka, "iz nule". V zadnjem času smo lahko spremljali Janov (Janac) podvig pri izgradnji njegovega ohišja. Celotno temo, v kateri je Jan vestno dokumentiral vse korake, si lahko preberete tukaj. Čestitamo!

Naj bo ta novica tudi povabilo forumašem za podobne projekte. Čas počitnic je za to več kot primeren.