CES 2015: Pametni telefoni Kodak IM5

Matej Huš

7. jan 2015 ob 07:15:39

Pa smo dočakali razkritje prvega pametnega telefona pod znamko Kodak, ki smo jih napovedovali konec minulega leta. Kodak IM5 v resnici izdeluje britansko podjetje Bullitt Group, ki je odkupilo znamko Kodak v ta namen. Telefon je v vseh segmentih docela povprečen, še najbolj izstopa - predvidljivo - pri fotoaparatu.

Petpalčni zaslon prikaze sliko z ločljivostjo full HD. Poganja ga osemjedrni procesor s frekvenco 1,7 GHz (bržkone MediaTek MT6592) pod taktirko Androida 4.4 KitKat, ki bo v bližnji prihodnosti doživel nadgradnjo na liziko 5.0. Pomnilnika je 1 GB, prostora za shranjevanje pa pičlih 8 GB, a na pomoč priskoči razširitvena reža za kartice microSD.

Od kamere smo pričakovali največ. Zadnja kamera ima 13 milijonov točk in LED-fleš, sprednja pomožna pa pet milijonov. Obe kameri sta na testu izkazali nadpovprečno, a iPhona ne dosegata. Kameri namreč uporabljata precej običajno optiko, več pa stavijo na pametno programsko opremo, ki omogoča hitro urejanje fotografij, njihovo deljenje s prijatelji ali celo tisk, saj naj bi se razumela z domačimi tiskalniki. To je ta famozna programska oprema za edinstveno upravljanje s slikami (unique image management software).

Cena: 230-300 evrov na tej stran Luže.