Google Street View tudi po Sloveniji!

Matej Huš

30. jan 2014 ob 10:40:12

Googlova storitev Street View, ki omogoča virtualni sprehod po zemljevidu, je začela delovati tudi za slovenske kraje. Lani poleti je Google začel fotografirati in snemati slovenske ulice in trge, danes pa je Google Slovenija na novinarski konferenci uradno predstavil rezultate tega projekta. Na Googlovih zemljevidih si lahko odslej ogledate tudi slovenske kraje.

Ulični pogled vključite tako, da v Googlovih zemljevidih rumenega možička iz levega kota potegnete na zemljevid, kjer bi si želeli ogledati okolico. Odpre se vam 360-stopinjski pogled. Z miško lahko vrtite pogled v vse smeri, ali pa se premaknete naprej ali nazaj.

Za varovanje zasebnosti, kar je bil eden izmed glavnih pomislekov in razlog, da je Street View v Slovenijo prišel šele sedaj, je dobro poskrbljeno. Obrazi ljudi, ki bi jih lahko prepoznali, so zamegljeni. Podobno velja za registrske tablice na avtomobilih in druge prepoznave značilnosti, recimo kakšno ograjo na stavbi ali strešne nosilce na avtomobilu, pa še kaj bi se našlo.