Valve se podaja med izdelovalce strojne opreme

Matej Huš

5. sep 2012 ob 00:20:54

Podjetje Valve je znano po razvoju video in računalniški iger in distribuciji digitalnih vsebin, medtem ko se s strojno opremo niso pečali. Leta 1996 ustanovljeno podjetje je zaslovelo s franšizo igro Half-Life, danes pa jo poznamo po spletni trgovini Steam. Nepredstavljivo pa bi bilo, če bi Valve izdelal recimo - miško. A tudi za Microsoft so nekoč govorili podobno.

Valve je objavil oglas za delo industrijskega oblikovalca. Pomenljiv je zapis, da "jih frustrira pomanjkanje inovacije na področju računalniške strojne opreme," zato bodo "vskočili in zapolnili to praznino na tržišču". Dodajajo, da bistvenih sprememb ni bilo že precej časa, saj še vedno uporabljamo tipkovnice in miške, in tu imajo svojo priložnost. To je še en drobec v sestavljanki govoric, ki že dlje časa krožijo in napovedujejo, da se bo Valve lotil strojne opreme.

Zanimivo je, da se Valve med proizvajalce strojne opreme podaja nekako istočasno kakor Microsoft s svojim Surface (razne Microsoftove miške in tipkovnice iz prejšnjega stoletja bomo tu pustili vnemar). Valve sta resda ustanovila nekdanja microsoftovca, a to ni nujno povezano. Kaj natančno bo Valve razvijal, še ni znano.