Samsung Galaxy Note 10.1 še ta mesec

Matej Huš

7. avg 2012 ob 10:29:31

Kdor je dvomil o skorajšnjem izidu novega Samsunga Galaxy Note 10.1, ga bo precej prepričala pobegla reklama in specifikacije nove tablice. Novinec bo na voljo še ta mesec, že danes pa je znano, kaj nam bo prinesel.

Poganjal ga bo četverojedrni ARM-jev procesor Exynos z 1,4 GHz, ki mu bosta družbo delala 2 GB pomnilnika. Vse skupaj bo upravljal Android 4.0. Ali bo 10,1-palčni zaslon tipa Retina, še ni znano, najverjetneje pa ne bo. Ko so ga prvikrat predstavili februarja na MWC-ju v Barceloni, so govorili o dvojedrniku in gigabajtu pomnilnika, a se je očitno tablica vmes poredila. Podpiral bo Wi-Fi in mobilno omrežje HSPA+ 3G. Na voljo bo tudi verzija LTE, a nekoliko kasneje. Za lažje rokovanje bo priložen S Pen, ki je podoben kakor pri pametnem telefonu Galaxy Note.

O ceni za zdaj še ni podatkov. Opremo se lahko na Amazonov spodrsljaj, ko so junija pomotoma objavili reklamo za prednaročila po ceni 550 dolarjev, a kaj ko se je vmes tudi Galaxy Note odebelil - v prenesenem pomenu, saj je fizično še vedno vitek z debelino 8,9 milimetra in maso 585 gramov. Več informacij pričakujemo 15. avgusta, ko je Samsung napovedal svoj dogodek, na katerem bodo bržkone predstavili prav ta izdelek.