V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti človeka, Film'šteka, Veseli dan kulture 2011

Tea Čaj

28. nov 2011 ob 17:18:50

V torek 29.11. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih Gorazd Žagar, ki mu informacijska varnost ni tuja, popeljal v čudoviti svet spletnega nakupovanja. Preleteli bomo zgodovino razvoja nakupovanja na svetovnem spletu, spoznali plačilna sredstva in njihove zlorabe, potipali varnost spletnih trgovin (demo), se vprašali o učinkovitosti standarda PCI DSS v2 in pokukali v Zakon o plačilnih storitvah in sistemih.

V sredo 30.11. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer bomo tokrat spoznali Socialnumbers, statistično orodje, ki meri učinkovitost aktivnosti v družabnem omrežju Facebook. Facebook je postal uveljavljen marketinški kanal za podjetja, težava, s katero se podjetja in agencije pogosto srečujejo pri vključitvi družabnih omrežij v marketinške aktivnosti pa je merjenje učinkovitosti.
Orodje nam bo predstavil Daniel Ackermann iz iSTUDIA, vprašanja pa lahko postaviš na samem predavanju ali že prej na Twitterju @wwwh in v komentarjih spodaj!
Predavanje bo potekalo v hrvaškem jeziku.

V četrtek 1.12. ob 18h, vas vabimo na Derridas večer s Tonijem Pustovrhom, ki bo spregovorili o teh in drugih "zdravilih", ki se jih razvija z namenom nadgradnje sposobnosti človeka. Še posebno pozornost pa bomo namenili možnim posledicam, ki jih ima lahko splošna uporaba in zloraba teh učinkovin.

V četrtek 1.12. ob 20h, vas vabimo na prvi Film'štekin večer, ki ga bo s svojim filmsko/glasbenim nastopom krstil
nihče drug kot kultni underground filmar, glasbenik, fužinski avantgardist, nosilec Fužinskega Filmskega Festivala in večni upornik DIEGO MENENDES. Nastopil bo s svojim Glasbeno Filmskim Trash projektom THE MENENDES BROTHER(S)!

V soboto 3.12. od 10h do 22h, vas vabimo na dan odprtih vrat Ta veseli dan kulture 2011, kateremu se bo letos pridružila tudi Kiberpipa, kjer si boste lahko ogledali:


  1. Razstavo stalne zbirke računalniškega muzeja

  2. razstavo izbora del računalniške grafike iz zbirke galerije g404

  3. boljšo rabo družbenih medijev (Twitter, Facebook ...)

  4. delavnico ob svetovnem dnevu odprtih podatkov