MC Hammer predstavil svoj spletni iskalnik

Mandi

23. okt 2011 ob 16:26:21

Stanley Kirk Burrell, znan predvsem kot MC Hammer in po pesmi U Can't Touch This ('91), se je v zadnjih letih skušal uveljaviti kot spletni podjetnik in angelski investitor. Uvodne korake v to smer je opravil kot MC na družabnih delih priznanih spletnih konferenc (npr. TechCrunch Disrupt SF), sinoči pa je na Web 2.0 Summitu v San Franciscu predstavil svoj prvi startup, spletni iskalnik po imenu WIREDoo - Are you one?.

WIREDoo je za zdaj v zaprti beti (na svoje vabilo še čakamo), je pa Hammer na predstavitvi že razložil njegove ključne prednosti. Rezultati iskanja, npr. za določen kraj ali model avta, bodo opremljeni z bogatimi kontekstualnimi informacijami o iskanem pojmu, npr. z zemljevidi kraja, podatki o okoliških šolah, cenah stanovanj ali pa višini davkov. Prav na ta način se namerava razlikovati od obstoječih iskalnih rešitev, kot sta Google in Bing, pri čemer je še poudaril, da njegov namen ni izumljanje le še enega iskalnika, pač pa bolje izdelati določene prvine takih aplikacij.

Zadeva je kot kaže resna, saj so jo pokrili številni vidni mediji, prihodnost pa bo pokazala, ali gre za kaj več kot le Googlove rezultate z dodanimi slikami, videi in zemljevidi.