PlayStation Vita v Evropi 22. februarja

Matej Huš

19. okt 2011 ob 19:27:26

Znani so datumi izida nove Sony prenosne konzole Vita, ki smo jo potihoma pričakovali že letos, a je Sony izid zamaknil. Medtem ko bo na Japonskem res na voljo že 17. decembra, bo v Evropi in Ameriki Vita na prodajne police prispela šele 22. februarja prihodnje leto, je pojasnil Jack Tretton, vodja ameriške enote Sony Computer Entertainment.

Znane so tudi cene, in sicer 250 evrov (oziroma dolarjev v ZDA) za verzijo z Wi-Fi in 300 evrov za verzijo z Wi-Fi in 3G, ki bo imela brskalnik in odjemalce za Twitter, Facebook in Skype.

Sony je potrdil, da je trenutno v produkciji že več kot 100 iger za novo konzolo. Nanjo jih bomo nalagali tudi prek povezave 3G, če bodo merile manj kot 20 MB, medtem ko bomo za večje potrebovali Wi-Fi in povezavo z računalnikom oziroma spominske kartice. Vita tako še ne bo v celoti prešla na digitalni sistem distribucije aplikacij zanjo. Sony pojasnjuje, da za čisto vse uporabnike čas digitalnih prenosov vendarle še ni napočil. Nekatere igre bodo namreč velike tudi 4 GB, kar je za nekatere povezave še vedno prevelik zalogaj. Kdor bo želel, bo seveda lahko digitalno prenesel prav vse vsebine.

Fizične specifikacije so znane že od avgusta, ko smo prvikrat pisali o njih, in se od takrat niso spremenile.