Zukerberg predstavil Facebook Timeline, Media platformo

Mandi

23. sep 2011 ob 08:22:19

Facebook je da včerajšnji F8 razvijalski konferenci po pričakovanjih predstavil še več novih načinov za zapravljanje časa na belo-modri strani. Glavna novost bo nova podstran, imenovana "Timeline", ki bo na enem mestu zbrala vse pomembnejše dogodke o posamezniku, in to od rojstva pa do zdaj (glej prvi video). S tem naj bi uredili nepreglednost profila in news feeda, ki prikazujeta zgolj osnovne oz. najnovejše informacije.

Drug štos bo možnost hipnih updejtov za veliko serijo medijskih in drugih aplikacij, ki bodo prijateljem takoj sporočili, kaj poslušamo / gledamo / beremo / jemo / kuhamo / kje tečemo / smo na obisku / gledamo / koga obiskujemo / ipd (glej drugi video). S klikom na update bo mogoče takoj dobiti hitri predogled, kar bo zanimivo zlasti za deljenje glasbenih in video vsebin. Zuckerberg je kot primer navedel sledeče: zvečer se prijavite in vidite, da 6 vaših prijateljic gleda TV serijo Glee na Hulu, na kar kliknete in že se vam odpre Hulu predvajalnik, kar znotraj Facebooka. Ali pa svežo pesem raperja Kanyeja Westa, ki jo priporočite prijateljem in s tem dobite tisti dober občutek, da ste nekomu pomagali, hkrati pa vaju je to zbližalo. Mnogi ponudniki aplikacij (glej slikco) so nad tem že navdušeni, saj naj bi jim to prineslo veliko novih uporabnikov in to hitro, le s klikom na update. Vse te aplikacije bo seveda mogoče umestiti na svoj Timeline.

Applikacije ("now listening") grejo v produkcijo takoj, Timeline pa bo za zdaj dosegljiv le razvijalcem, vsem pa šele čez nekaj mesecev.

Update: Techcrunch je spisal kratka in jasna navodila za takojšnji vklop timeline-a. Uporabnik se rabi registrirati kot developer (dodati Developers aplikacijo in še par malenkosti), nakar bo lahko videl svoj timeline. Reč je zastonj in tudi razvijati vam potem ni treba nič. Vredno poskusiti, če si res želite.