Sony (skoraj) prepovedal udeležbo v skupinskih tožbah

David Klasinc

18. sep 2011 ob 10:20:37

Skupinske tožbe niso nič kaj dobrega za podjetje in tega se je zavedajo tudi Sony. Zadnje čase so si nakopali kar nekaj težav z razjarjenimi uporabniki, ki so jih tožili, zato so sprejeli odločitev, da bodo tovrstno početje kar prepovedali.

Z najnovejšim popravkom za Playstation 3 je prišla tudi nova licenčna pogodba (License Agreement) in s slednjo se uporabnik zaveže, da ne bo udeležen pri skupinskih tožbah. V primeru tožarjenja tako uporabniku ostane le individualna tožba, ki pa je precej bolj neprijetna in dražja zadeva za posameznika.

Vse pa le ni tako črno, kot se zdi! Ce vam ta del licenčne pogodbe ni všeč lahko na Sony naslovite priporočeno pošto s svojimi podatki, številko PSN računa in z jasno izraženo željo, da boste svoje težave s Sonijem reševali tudi pravno v skupinskih tožbah. Vse to pa morate storiti v tridesetih dneh po sprejemu licenčne pogodbe.

Licenčne pogodbe vam ni treba sprejeti, nihče vam ne bo zvijal rok. PS3 boste pač uporabljali za predvajanje filmov in igranje starih iger, novih žal ne boste mogli igrati.