Anonymous napovedal spletni napad na San Franciso BART

Mandi

15. avg 2011 ob 10:07:20

Hektivisti iz skupine Anonymous so za minuli vikend napovedali DDOS napad na telefonski in internetni servis prevoznika BART, ki z vlaki pokriva širše območje San Francisca. "Operacija BART", kot ji pravijo, je neposredni odgovor na smrt brezdomca Blaira Hilla, ki sta ga dva Bartova prometna policista ustrelila minili ponedeljek, potem ko naj bi vanju "zalučal steklenico vodke in jima grozil z nožem". Policijska preiskava neljubega dogodka sicer še poteka.

Napad naj bi se začel že sinoči (v nedeljo čez dan po lokalnem času) z bombandiranjem BART-ovih faks in telefonskih naprav z zahtevki. BART se je v odgovor odločil preprosto preventivno izklopiti svoje telefonsko omrežje. Drugi val je zajemal iznakaženje (defacement) spletne strani, kar jim je uspelo, v še večji meri pa so se pohecali iz spletišča kalifornijske prometne policije (California Avoid, na sliki). Končno naj bi še danes ob 5h popoldne po lokalnem času sledili mirni protesti na eni od BART-ovih postaj. Anonymous je v ta namen izdal youtube posnetek, v katerem prebivalce naprošajo k udeležbi, skupaj z uporabi značilnih mask. Več twitterašov je sicer že potrdilo pojav maskiranih ljudi na njihovih linijah.

Zaenkrat ni nobenih indicev, da bi protesti lahko prerasli v nasilje, kot smo ga bili videli na Londonskih ulicah minuli teden.